Kantoren UZ Leuven Gasthuisberg

Kantoren UZ Leuven, Stéphane Beel Architecten, (c) Luca Beel
Kantoren UZ Leuven, Stéphane Beel Architecten, (c) Luca Beel
Kantoren UZ Leuven, Stéphane Beel Architecten, (c) Luca Beel
Kantoren UZ Leuven, Stéphane Beel Architecten, (c) Luca Beel

Dit project betreft de uitbreiding van de administratieve vleugel van het ziekenhuis, met een sterke dialoog tussen oud en nieuw.

Het nieuwe deel omarmt het oude gebouw, om een noodzakelijke verwevenheid te verkrijgen die tegelijkertijd de eigenheid van beide delen bewaart. Het ontvangstniveau biedt plaats aan scharnieractiviteiten zoals vergaderingen, informele gesprekken, lezingen en onthaal. Op de hogere niveau lopen oud en nieuw in elkaar over, waardoor de verscheidenheid enkel nog zichtbaar is in de details.

De nieuwbouw, met landschapskantoren en grote vergaderzalen, sluit mooi aan bij de kleinere ruimtes van het bestaande gebouw. Aan de buitenkant van het gebouw is de uitbreiding heel zichtbaar door het gebruik van zink en beton.

Stéphane Beel Architecten won met dit gebouw de prijs van de vakjury van de Architectuurprijs Leuven 2012.

Dit gebouw werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Architectenbureau: 

Stéphane Beel Architects

Taal: 

Nederlands, Engels

Straat: 

Herestraat

Nummer: 

49

Gemeente: 

Leuven

Land: 

België

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners