Nieuwbouw rijwoning - Kannekenslaan Ekeren

De bouwheer laat de keuze aan de ontwerpers: een verbouwing van de kleine woning of een volledige nieuwbouwwoning. Na overweging wordt gekozen voor de vervangbouw. Een grondige verbouwing zou evenveel kosten, maar zou ontwerpmatige compromissen, een langere bouwtijd en een bouwfysisch minderwaardig resultaat  impliceren.

De leefruimtes worden verspreid over het gelijkvloers en op de eerste verdieping aan de zuidzijde. Een overmaatse traphal en verschillende plafondhoogtes linken deze ruimtes aan elkaar.  Het gevelprincipe, waarbij de ramen voor het metselwerk schuiven, laat toe om grote opengaande vlakken te creëren en anticipeert tegelijk ook op de baksteengeleding die typisch is aan de gevels in de jaren '50 wijk.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Architectenbureau: 

Poot architectuur

Ontwerpers: 

Sarah Poot
Luc Roegiers

Opdrachtgever: 

Roels Christiane

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Kannekenslaan

Nummer: 

10

Postcode: 

2 180

Gemeente: 

Ekeren

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2007

Datum oplevering: 

2011

Oppervlakte: 

155 m²

Volume: 

450 m³

Totale bouwkost: 

175 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

1 129 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

s-safety: EPB en Veiligheidscoördinatie

Hoofdaannemers: 

Bouwprô bvba, Beerse

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners