Politiecommissariaat Brugge

Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin
Politiecommissariaat Brugge, Beel & Achtergael Architecten, Technum, (c) Filip Dujardin

Het nieuwe politiecommissariaat van Brugge, naar een ontwerp van Beel & Achtergael Architecten, verhuisde naar de rand van de stad waar het een belangrijke impuls zal geven aan de reconversie van de haven.

Om een goede, comfortabele leef- en werkomgeving voor het nieuwe politiecommissariaat duurzaam te ontwerpen, was een integrale benadering nodig. De belangrijkste bezorgdheid was het combineren van een comfortabel binnenklimaat met een minimaal energieverbruik. Die aanpak resulteerde in een van de meest duurzame overheidsgebouwen, met een E-peil van 30 punten.

Het politiecommissariaat vormt een schakel tussen de haven en de residentiële architectuur. Het is opgebouwd uit drie delen. Het ondergrondse deel heeft een centraal binnenplein dat functioneert als schakel tussen logistiek complex, het arrestantencomplex, de kleedkamers en de technische ruimtes. De publieke functies bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping. Daarboven zweeft het witte volume waarin de kantoren zijn gevestigd.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Architectenbureau: 

Beel & Achtergael Architects

Opdrachtgever: 

Stad Brugge

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Lodewijk Coiseaukaai

Nummer: 

3

Gemeente: 

Brugge

Land: 

België

Datum oplevering: 

2013

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners