Reclamebureau TBWA Brussel

Reclamebureau TBWA, Brussel, A2D Architects CVBA ©  TBWA
Reclamebureau TBWA, Brussel, A2D Architects CVBA ©  TBWA
Reclamebureau TBWA, Brussel, A2D Architects CVBA ©  TBWA
Reclamebureau TBWA, Brussel, A2D Architects CVBA ©  TBWA
Reclamebureau TBWA, Brussel, A2D Architects CVBA ©  TBWA

Het internationale reclamebureau TBWA is gevestigd in Brussel en liet in een eerste fase een gebouw inrichten tot kantoren en een parkeergarage door het bureau A2D Architects. In een tweede fase tekende hetzelfde bureau een uitbreiding van het kantoorgebouw, dit keer voor opdrachtgever voor Tequila\\Agency.com.

Het gebouw werd volledig gestript en er werd een verbinding voorzien met een nieuw, meer noordelijk gelegen gebouw. Op het gelijkvloers komt er een eetcafé voor de werknemers, de eerste verdieping wordt omgevormd tot werkruimtes in een open omgeving. Hier wordt ook de verbinding gemaakt tussen de nieuwe en bestaande kantoren, onder de vorm van een doorzichtige en overdekte brug. Het is een licht hellende staalconstructie die wordt omsloten door rood plexiglas. Dit geeft wanneer de zon schijnt een bijzonder effect binnen in de tunnel.

De verbinding tussen gelijkvloers en de eerste verdieping gebeurt via een roodgekleurde trap. Deze neemt erg veel ruimte in, maar past perfect binnen de inrichting van de werkruimten. Om een goede dynamische werksfeer te kunnen creëren, hebben de ontwerpers open en gesloten werkruimtes gecombineerd: een lange hoekige tafel voor grote groepen en een achttal kleine, deels afgesloten ruimten om in kleinere groepjes te werken. Toch is het gelukt om een bepaalde eenheid te blijven behouden. De felle kleuren van de stoelen geven een extra speels effect aan de gehele werkruimte. Open ruimtes behouden was een streefdoel van de ontwerpers, maar toch is er plaats voor privacy indien nodig. Aan het eetcafé en deels onder de verbindingstunnel werd een groot houten terras met beplanting aangelegd, een aangename buitenruimte die ter beschikking staat van de werknemers.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurtekst van Jonah Leyers (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Architectenbureau: 

A2D architecten 2 design

Opdrachtgever: 

Tequila\\Agency.com

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Kroonlaan

Nummer: 

159-165

Postcode: 

1 050

Gemeente: 

Brussel

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2009

Datum oplevering: 

2010

Oppervlakte: 

1 025 m²

Volume: 

4 750 m³

Totale bouwkost: 

449 975 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

439 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

IRS Studiebureau, ISB

Hoofdaannemers: 

E. Baillieu
Interfast
Inox Egineering
Pikobello

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub