Woning Ivens - Van Assche

Woning Ivens - Van Assche © architecten de vylder vinck taillieu

Dit renovatieproject is een verrassende collage van doorkijk, functie, ruimte en licht.

De eigenaars wilden een gelijkvloerse ruime woning met veel groen en licht, wat ze realiseerden met onder meer tuintjes en patio's. Het renovatieproject is een verrassende collage van doorkijk, functie, ruimte en licht. De fijngevoeligheid waarmee de architect de grote ruimte heeft aangepakt, heeft geleid tot een unieke sfeer en toont de creativiteit van de meester. Het is coherent, niet modieus, alles klopt, een woning uit de boeken. Elk materiaal is overdacht, elke patio heeft een ander doel. De woning is licht en lucht, de ruimte is opengetrokken in drie dimensies. De woning toont tegelijkertijd generositeit als intimiteit. Een spel van open en gesloten. Dit project is toparchitectuur en verdient voor de jury dan ook grootste onderscheiding.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2011.

Meer info:
- Meer over architectuur in Oost-Vlaanderen uit het Dag van de Architectuurtijdschrift 2011.
'Na decennialang investeren in de historische stadskern, werpt Gent zijn tentakels uit naar de rand van de stad. Vandaag waait een frisse architecturale wind door ‘vergeten’ stadsdelen als de Oude Dokken, project ‘Gent Sint-Pieters - Fabiolalaan’ en ‘The Loop’ in Sint-Denijs-Westrem. Volgens Jo Lefebure, architect en hoofd van de Cel Architectuur van de Dienst Monumentenzorg en Architectuur van de Stad Gent, is dit het resultaat van een continue herwaarderingspolitiek die sinds de jaren 1970 nooit is gestopt. Samen met Lefebure kijkt de Dag van de Architectuur naar een stad in volle ontwikkeling.'
- Architecten De Vylder Vinck Tailleu.

Architectenbureau: 

architecten de vylder vinck taillieu

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Lage Bokstraat

Nummer: 

1

Postcode: 

9 100

Gemeente: 

Sint-Niklaas

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub