Woning met advocatenkantoor, Turnhout

Woning met advocatenkantoor, Nagels-Verbraeken architecten, (c) Rudy van der Auwera
Woning met advocatenkantoor, Nagels-Verbraeken architecten, (c) Rudy van der Auwera
Woning met advocatenkantoor, Nagels-Verbraeken architecten, (c) Rudy van der Auwera

Deze woning met advocatenkantoor staat aan de noordzijde van het kanaal in Turnhout en vormt daarmee de verbinding naar de nieuwe wijk die aan deze zijde zal verrijzen. Qua materialen lieten architecten Diederik Nagels en Jos Verbraeken het gebouw aansluiten bij het industriële karakter van de kanaalzone.

Het gebouw heeft een atypische hoogte en splitlevelopbouw. De secuur uitgesneden raamopeningen gaan tussen de bladeren van de bomenrijen op zoek naar vergezichten over het kanaal of focussen op het langzame verkeer op de taluds.

In het gebouw zijn wonen en werken met elkaar verbonden. De woning en het advocatenkantoor lopen in elkaar over door ruimten en materialen te delen. Het daglicht valt diep binnen in de woning, geholpen door vides, binnenramen, daklichten en een grote wintertuin. Deze werkt in de winter als serre en in de zomer kunnen de ramen volledig open. Op deze wintertuin komen maar liefst vijf verdiepingen uit, waardoor de verticale opbouw en unieke ruimtelijkheid ten volle duidelijk wordt. 

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Architectenbureau: 

Nagels-Verbraeken architecten

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Waterloopstraat

Nummer: 

59

Gemeente: 

Turnhout

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners