WPZ Rodenem, Halle

WPZ, Halle - A2D architecten - (c) Michael de Lausnay
WPZ, Halle - A2D architecten - (c) Michael de Lausnay

Dit project door A2D Architecten van 28 sociale eengezinswoningen en 24 appartementen is gelegen op een sterk hellend en grillig perceel naast de drukke verkeersweg E429 langs Halle. Door de woningen aaneen te rijgen tot een begroende aarden wal ontstaat een akoestische dam tussen de straat en het groene binnengebied waar telkens 4 appartementen per woonblok gestapeld worden. De woningen worden ontsloten via patio’s die slechts een smalle doorgang naar de straat hebben om geluidslekken te beperken. Deze patio’s laten maximale bezonning toe en voorzien de woningen van zonnige leefruimtes. De woonblokjes in het binnengebied genieten van een mooi uitzicht over de Zennevallei. Bijzondere aandacht gaat naar ecologisch een duurzaam bouwen: de aanleg van groene bermen beperkt dure afvoer van overtollige grond, regenwater wordt maximaal gerecupereerd en verder geïnfiltreerd. De combinatie van huur- en koopwoningen en het aanbod van verschillende woontypes (waaronder enkele voor mindervaliden) bevordert de sociale vermenging in dit woongebied.

Dit project werd ons bezorgd door de architecten in functie van de oproep voor het Architectuurboek Vlaanderen N° 11. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door de architecten.


 

Architectenbureau: 

A2D architecten 2 design

Ontwerpers: 

A2D architects cvba

Opdrachtgever: 

Woonpunt Zennevallei cvba

Taal: 

Nederlands, Engels

Straat: 

Veldstraat / Heuvelpark

Nummer: 

22, 24, 25-79 / 26-34

Gemeente: 

Halle

Land: 

België

Datum oplevering: 

2013

Oppervlakte: 

6 323 m²

Volume: 

15 685 m³

Totale bouwkost: 

6 524 141 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

1 032 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

stabiliteit, IRS studiebureau, Kortenberg
technieken, RCR studiebureau, Herent
akoestiek, Daidalos-Peutz, Leuven

Hoofdaannemers: 

Everaert-Cooreman nv, Overmere

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners