Architectuur in Nederland 2017/2018

Architectuur in Nederland 2017/2018 is de 31ste editie van het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst.

Architectuur in Nederland is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is.

Het Jaarboek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden, met bijzondere aandacht voor nieuwe woonvormen, de circulaire economie, de herontdekking van de periferie en de publieke rol van architectuur in tijden van privatisering.

De redactie van het Jaarboek bestaat uit Kirsten Hannema (freelance architectuurcriticus voor o.a. de Volkskrant, Elsevier Juist en ArchitectuurNL), Robert-Jan de Kort (architect en medeoprichter van het architectenbureau De Kort Van Schaik) en Lara Schrijver (hoogleraar architectuur aan de Universiteit van Antwerpen en in 2013/14 DAAD-gastdocent aan het Dessau Institute of Architecture).

Met projecten van:

Rademaker de Vries Architects
STUDIO MAKS with Junya Ishigami & Associates
Maurer United Architects
Ro&Ad Architecten
Van Helmond Zuidam
Maks Rink, Niels Tilanus
Studio Roosegaarde
Benthem Crouwel Architects
bureau SLA & Overtreders W
de Architecten Cie.
Wessel van Geffen architecten
Superuse Studios
awg architecten
KAAN Architecten
OMA
ANA ROCHA architecture
DaF-architecten
PPHP
NEXT Architecten & Claudia Linders
krft
SUB office architects
Korth Tielens Architecten
NL Architects
Kollhoff & Pols Architecten
Barend Koolhaas
Van Dongen - Koschuch
NEXIT architecten
Rijnboutt
Zecc Architecten
Korteknie Stuhlmacher Architecten

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners