Cahier #4 Architectuurkwaliteit en opdrachtgeverschap

Cahier #4 Architectuurkwaliteit en opdrachtgeverschap - Ar-Tur

Wat betekent goed opdrachtgeverschap? Hoe komen we tot kwaliteit in architectuur in het algemeen en van overheidsopdrachten in het bijzonder? Op deze en andere vragen probeerde Ar-Tur in 2013 en 2014 samen met ontwerpers, gebruikers en opdrachtgevers een antwoord te vinden. Cahier #4 bevat de verslaglegging van de activiteiten in het inspiratietraject Opdrachtgeverschap.

Zo organiseerde Ar-Tur een workshop over masterplannen, inspiratielezingen scholenbouw en een workshop en inspiratieuitstap over goed publiek opdrachtgeverschap. Op zoek naar een duurzame toekomstvisie voor de Kempen lieten ze zich tevens inspireren door Projectatelier Brabantstad.

Dit cahier #4 – Architectuurkwaliteit en opdrachtgeverschap is een tussentijdse weergave van de voortdurende zoektocht naar architectuurkwaliteit in brede zin, aangevuld met enkele inspirerende projecten in de regio die door hun columnist voor één jaar, Joep Gosen, werden beschreven.

Ar-Tur is overtuigd dat zowel publieke als private actoren openstaan voor kwaliteitsvolle ontwerpen. Ar-Tur wil daarom in de Kempen meewerken aan een bouw- en ontwerpcultuur die de banaliteit overstijgt en het authentieke van de regio versterkt. Kwaliteit trekt kwaliteit aan.

Het cahier is gratis te downloaden als pdf of als gedrukt exemplaar te bestellen voor 14,91 euro via bol.com. Meer info vindt u op de website van Ar-Tur.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub