De Smet Vermeulen architects - Volume 12 in de serie De aedibus international

Kristische teksten en een uitgebreide discussie over zeven projecten geven inzicht in het werk van De Smet Vermeulen architecten. Deze publicatie situeert het werk van Henk De Smet en Paul Vermeulen in het actuele debat rond het vakmanschap van de ontwerper. 

Na twintig jaar is er opnieuw een monografie beschikbaar over het werk van De Smet Vermeulen architecten. Kristische teksten van onafhankelijke auteurs en een uitgebreide discussie over zeven projecten, prachtig geïllustreerd met tekeningen en fotomateriaal, bieden een unieke inkijk in de praktijk van het architectenduo. 

De Zwitserse uitgeverij Quart Verlag publiceerde de afgelopen vijf jaar De Aedibus international, een reeks monografische boeken over hedendaagse Europese ontwerpers. De Smet Vermeulen architecten was het eerste Belgische bureau dat in de reeks werd opgenomen. 

Volgende auteurs leverden een bijdrage aan deze editie: Hans van der Heijden, redacteur van het Nederlandse Jaarboek Architectuur en de Briste criticus Irénée Scalbert, voormalig redacteur van het toonaangevende architectuurmagazine AA Files. Ook teksten van de hand van Henk De Smet en Paul Vermeulen werden mee opgenomen. Architectuurfotografen Michael De Cleene, Dennis De Smet, Filip Dujardin en Frederick Vercruysse documenteerden de projecten.

Het boek is nog tot 11 juni 2017 te koop aan de inkombalie van de tentoonstelling Find myself a city to live in. De Smet Vermeulen architecten in deSingel Internationale Kunstcampus (Antwerpen).

- Engels / Duitse editie - ISBN 978-3-03761-128-9
- Nederlands / Franse editie - ISBN 978-3-03761-137-1
 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners