Kinshasa

Collection Villes et Architectures
cover Kinshasa

Recent verscheen onder redactie van Johan Lagae en Bernard Toulier een architectuurgids over de Congolese stad Kinshasa in de reeks Villes et Architectures, uitgegeven door CIVA/Faculté Architecture La Cambre Horta ULB.

De architectuurgids over Kinshasa bevat naast teksten van beide redacteurs Lagae en Toulier ook bijdragen van Jakob Sabakinu Kivilu, Marc Gemoets, Yves Robert en Francis Metzger.
De gids presenteert 76 gebouwen in 8 hoofdstukken die zijn opgebouwd rondom een aantal structurerende stedelijke elementen van de Congolese hoofdstad. In het boek zijn ook enkele indringende foto’s opgenomen die Luce Beeckmans in 2007 in Kinshasa maakte.
De publicatie is gebaseerd op het jarenlange onderzoek dat aan de vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent rond architectuur in Congo wordt gevoerd alsook op een inventarisatieproject dat tussen 2009 en 2011 in Kinshasa werd gevoerd in opdracht van het Frans ministerie van cultuur. De architectuurgids is complementair aan het eerder verschenen boek Kinshasa. Architecture et paysages urbains (red.: Johan Lagae, Bernard Toulier en Marc Gemoets).

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners