ONTO 01 | Radicale ensembles/Radical Ensembles

ONTO is een tweetalige cahierreeks (ENG/NL) die de ontwerpmethode in de (interieur)architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning centraal stelt. Elk cahier vormt een aanzet voor de ontwerper in de studio of het atelier om te reflecteren over zijn of haar ontwerpmethode om tot ontwerpresultaten te komen.

ONTO 01 is de tweede publicatie in een cahierreeks die het ontwerpend onderzoek in de ontwerpstudio’s van Architectuur, Interieurarchitectuur en Stedenbouw en Ruimtelijke Planning in beeld wil brengen.

Architectuur en het onderwijzen van en over architectuur hebben nood aan een maatschappelijke relevantie. Daarin zijn zowel het maatschappelijke als de relevantie van architectuur als discipline in die maatschappij begrippen die continu verschuiven. Wie het belang van en de aandacht voor de naoorlogse architectuur in West-Europa documenteert, kan niet anders dan drastische verschuivingen noteren in de conceptie, perceptie en receptie ervan.

ONTO is een uitgave van Academic & Scientific Publishers (ASP). ONTO verscheen voor het eerst in juni, het tweede nummer verschijnt in december en vanaf dan wordt telkens één ontwerpstudio getoond.

Op 20 december 2018 worden de cahiers voorgesteld tijdens een panelgesprek. ONTO 00 en 01 zijn op 20 december ter plaatse te koop aan 35 euro per exemplaar. Of bestel de cahiers via ASP.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners