Architectuurkritiek

Activiteit
Naar aanleiding van de tentoonstelling en het gelijknamige boek Vertical Urban Factory geeft architectuurcriticus en curator Nina Rappaport een lezing in deSingel.
Activiteit
Naar aanleiding van de tentoonsteling Levensecht. De performantie van de moderne stad organiseert het Vlaams Architectuurinstituut een debat over het verleden en de toekomst van Linkeroever.
Activiteit
Archipel en Universiteit Gent organiseren op 21 februari een lezingavond over architectuurkritiek in Vlaanderen sedert Geert Bekaert, met Christophe van Gerrewey, Lara Schrijver en Dirk Demeyer.
Krantenartikel
Architectuurcriticus Geert Bekaert liet een nieuwsgierig en meanderend oeuvre na, schrijft Paul Vermeulen.
Krantenartikel
Geert Bekaert leerde Vlaanderen naar architectuur kijken. De criticus en docent overleed op 88-jarige leeftijd. In meer dan duizend opstellen verdedigde hij architectuur als een kwestie van gezond verstand.
Nieuws
De Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek wordt uitgereikt aan voorbeeldstellende kritieken op het gebied van architectuur, stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur die bijdragen aan een levendig ontwerpklimaat in de Lage Landen.
Activiteit
Met een reeks debatten en workshops plaatst Mediating [Infra]Structures een nieuwe focus op onze hedendaagse collectieve ruimten.
Activiteit
Op vrijdag 20 november vindt het symposium 'Editing the context - Continuïteit en breuklijnen in de architectuur' plaats op de Campus Haspel van de Bergischen Universität Wuppertal (D).
Activiteit
Discussie o.l.v. Joachim Declerck met in het panel een aantal zeer ervaren en gerenommeerde gasten, namelijk de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret, Petra Pferdmenges, Debra Solomon, Sjors de Vries en Hidde van Schie.
Persbericht
Tentoonstelling ‘Verkavelingsverhalen’ stelt Vlaamse verkavelingscultuur in vraag

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub