Bouwmeesters

Activiteit
In 2017 - 2018 toont het Vlaams Architectuurinstituut de resultaten van een selectie van de BWMSTR Labels 2016 in de wandelgangen van deSingel.
Activiteit
In 2015 lanceerde het collectief We kopen samen den Oudaan een oproep om de Oudaan, de Antwerpse politietoren, te kopen.
Nieuws
Peter Vanden Abeele wordt de eerste stadsbouwmeester van Gent. Hij zal ook de nieuwe Kwaliteitskamer Gent voorzitten.
Krantenartikel
De bouwpromotoren hebben een punt als ze gefrustreerd zijn over lokale besturen, zegt de Vlaamse Bouwmeester. 'Sommige gemeenten zijn niet mee.'
Krantenartikel
Sinds hij in september vorig jaar aan de slag ging als nieuwe Vlaamse bouwmeester houdt architect en hoogleraar Leo Van Broeck in de media en op lezingen geregeld een pleidooi voor meer open ruimte en voor de verdichting van stad en dorp.
Activiteit
Archipel organiseert op 2 maart het debat 'Impact van een visie', over het bouwmeesterschap in Vlaanderen, met bOb Van Reeth en Leo Van Broeck.
Nieuws
Uit een zeventigtal kandidaten werden vier deskundigen met uiteenlopende profielen weerhouden.
Nieuws
Gent wil vanaf 1 oktober 2017 een onafhankelijke stadsbouwmeester die de ruimtelijke kwaliteit moet verbeteren. Een gemeenteraadscommissie besliste op 12 januari om een vacature uit te schrijven.
Krantenartikel
Op 1 oktober moet de eerste Gentse stadsbouwmeester aan de slag. De vacature is klaar. Nu nog ­iemand vinden voor die topbaan, want de vereisten zijn niet min.
Krantenartikel
De Optima-commissie toonde aan dat een bouwmeester geen overbodige luxe is in Gent.

Pagina's

Corporate sponsors

Sponsors

Cultural partners

hier niet aan komen aub