Educatie en onderwijs

Activiteit
Denken en praten over architectuur is nauwelijks aanwezig in de leefwereld van kinderen en jongeren. Het is nochtans iets waar ze elke dag mee in aanraking komen. Het is belangrijk dat de jongeren zich hiervan bewust worden.
Nieuws
De faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit van Hasselt organiseert ook volgend academiejaar (2019-2020) het postgraduaat Building Beyond Borders.
Nieuws
Vanaf maandag 17 september 2018 starten aan Thomas More Hogeschool in Mechelen de eerste studenten aan de nieuwe opleiding Professionele Bachelor Toegepaste Architectuur.
Nieuws
Vanaf academiejaar 2018-2019 start de faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt met het postgraduaat ‘Building Beyond Borders’.
Boek
Het boek De geest van kunst & ambacht aan Sint-Lucas Gent gaat over de missie van een kunstschool.
Activiteit
De stad Antwerpen en Kind & Samenleving vzw werken al jaren aan een integraal speelruimtebeleid. Samen zetten ze de traditie verder om tweejaarlijks een studiedag te organiseren rond kindvriendelijke publieke ruimte.
Activiteit
De tentoonstelling Dichter wonen, ruimer leven brengt het resultaat van het ontwerpend onderzoek uitgewerkt door masterstudenten aan de opleiding architectuur van de Universiteit Antwerpen.
Nieuws
Urban Studies Institute legt link tussen onderzoek en beleid rond stedelijke vraagstukken 
cover Van tekenklas tot kunstacademie
Boek
De Sint-Lucasscholen vormen samen het katholieke luik van het kunst- en architectuuronderwijs in België.
cover Van academie tot universiteit
Boek
Driehonderd vijftig jaar geleden, in 1663, werd de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen gesticht als de eerste instelling voor kunstonderwijs op het niveau van de academie in de Lage Landen.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub