Herbestemming

Activiteit
Het burgerinitiatief We kopen samen den Oudaan (WKSDO) presenteert zijn ideeën voor het eerst aan het publiek. De Oudaan is een vertrekpunt, een aanleiding en de start van een breder onderzoek.
studie BEL architecten rond Oudaan en Wilde Zee in Antwerpen
Activiteit
Beluister hier het debat van de openingsavond met Jeroen Beerten, Tom Louwette (BEL architecten), Kristiaan Borret (Stadsbouwmeester Antwerpen), Floris Alkemade (OMA), Christoph Grafe en Katrien Vandermarliere (VAi) 
Activiteit
De tentoonstelling De Oudaan en de Wilde Zee van BEL architecten in de reeks Jonge makers, denkers, dromers opent op 31 januari met een debat. Debatleden zijn  Jeroen Beerten, Tom Louwette (BEL architecten)
Activiteit
Ar-Tur en KU Leuven organiseren op 22 februari de werk-en-studiedag De kerk buiten (de stad).
Activiteit
Ar-Tur en KU Leuven organiseren op 25 januari een bezoek aan zes Noord-Brabantse dorpskerken met een nieuwe functie. Je hoort van architecten en gebruikers over het proces om tot een andere invulling te komen.
Activiteit
Het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt vele tientallen gemeenten en kerkbesturen in Vlaanderen bij het zoeken naar toekomstmogelijkheden als neven- of herbestemming voor hun parochiekerken.
Nieuws
Tijdens de Nacht van de architectuur op 8 september maakten het Team Vlaams Bouwmeester en het agentschap Onroerend Erfgoed de laureaten van de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming bekend.
Persbericht
Het Festival van de architectuur, Open Monumentendag en de Meesterproef bundelen hun krachten en pakken uit met een gezamenlijk statement: erfgoed en hedendaagse architectuur gaan hand in hand.
Onvoltooid Verleden. Negen stellingen over architectuur en erfgoed
Boek
Het onderscheid tussen erfgoed en eigentijdse architectuur is aan het vervagen.
Nieuws
De Vlaamse Bouwmeester lanceert een nieuwe oproep aan ontwerpers voor de uitvoering van haalbaarheidsonderzoeken voor de herbestemming van parochiekerken. Steden, gemeenten en kerkbesturen kunnen sinds 1 februari 2016 een beroep doen op het Projec

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners