Hoogbouw

Activiteit
Op 12 juni organiseert Groen Antwerpen een inspiratie- en debatavond 'Hoogbouw in Antwerpen: een zegen of een vloek?'
Krantenartikel
In veel Europese steden worden hele nieuwe wijken opgetrokken langs het water. Wie er wil wonen, moet snel zijn, want de hoogbouw is in een mum van tijd verkocht. 'Het open uitzicht geeft een gevoel van ruimte, zelfs midden in de stad.'
Krantenartikel
De stad Gent gaat niet in beroep tegen de bouwvergunning voor het Diamantgebouw, maar ze steunt wel de procedure van een buurtcomité.
Krantenartikel
Hét materiaal dat een revolutie voor het 21ste-eeuwse bouwen inluidt, is... hout. Tot voor kort werd het geprezen als warm, aangenaam en naturel, maar scheerde het verder geen hoge toppen.
Krantenartikel
Zuid, Triple Living. ‘We integreren ontmoetingsruimten in het gebouw die de bewoners bijvoorbeeld kunnen afhuren om er iets samen te organiseren.
Krantenartikel
De Provincie West-Vlaanderen en het departement Ruimte van de Vlaamse overheid hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de verdere ontwikkeling van de kustzone en het hinterland.
Krantenartikel
Volgens schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) zijn de bezwaren van de Antwerpse districtsraad over het Tolhuisproject al uitgeklaard en achterhaald.
Krantenartikel
In een nieuw ontwerp van architectenbureau Rapp+Rapp wordt het Tolhuis aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen vervangen door twee torens van respectievelijk vijftig meter en 29 meter hoog.
Krantenartikel
”Niemand is gelukkig met de huidige muur aan gebouwen aan de Kust”. Dat stelt bouwpromotor Bart Versluys, die pleit voor afwisselende hoog- en laagbouw en meer openheid in onze kustlijn en een wijziging op de wet voor mede-eigendom.
Krantenartikel
Tot vorig jaar was de Brusilia in Brussel de hoogste woontoren van het land. Ooit werd deze manier van wonen geassocieerd met armoede, eenzaamheid en tristesse. Maar daar denken de Brusilianen anders over.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners