Scholenbouw

Boek
Op verschillende plaatsen in Vlaanderen combineert het GO! nieuwe schoolgebouwen met woningen en een kinderdagverblijf. De school wordt een vlot toegankelijke en multifunctionele ruimte waar alle buurtbewoners welkom zijn.
Boek
Duurzaam bouwen is een voortdurende evenwichtsoefening in het zoeken naar meerwaarde voor de school. Hoe kan een gebouw voldoen aan de behoeften van de huidige en toekomstige gebruikers? Het GO!
Technische School Don Bosco Hoboken, Markant Architecten, www.markant-architecten.be
Nieuws
In maart 2016 werden voor de derde keer de ‘Arch School Awards’ uitgereikt aan architecten(teams) die zich tussen juni 2013 en 2015 onderscheiden hebben op het vlak van scholenbouw.
Nieuws
URA Architecten, geleid door Yves Malysse & Kiki Verbeeck, heeft voor het ontwerp van het KAU Gymnasium in Ukkel de nationale prijs in de wacht gesleept op de BigMat ’15 International Architecture Awards in Berlijn.
Krantenartikel
De leerlingen van het Sint-Claracollege in Arendonk nemen op 1 september hun intrek in een ultramoderne nieuwbouw. Het is een echte ‘school van de toekomst’. In geen enkel klaslokaal hangt er nog een aloud krijtbord.
Krantenartikel
AntwerpenVanaf 1 september kunnen 660 leerlingen, van 2,5 tot 18 jaar, in Campus Hardenvoort aan Park Spoor Noord terecht. De nieuwe, passief gebouwde school legt het accent op wetenschappen, techniek en wiskunde.
Krantenartikel
Antwerpen | De Vlaamse overheid heeft berekend hoeveel inwoners elke Vlaamse gemeente volgens de huidige prognoses zal hebben in 2030. In absolute cijfers kent Antwerpen van alle steden en gemeenten de hoogste groei van heel Vlaanderen.
Krantenartikel
Het vraagstuk van het scholenvastgoed is complex. Want de noden zijn immens en de middelen beperkt. De pps-formule Scholen van Morgen biedt een begin van een oplossing.
Krantenartikel
Het komt toch nog goed met de renovatie en de uitbreiding van de Cadixschool in de gelijknamige wijk.
Krantenartikel
Scholen van Morgen, het inhaalprogramma voor de bouw van scholen in Vlaanderen, is op schema.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub