Universal Design en toegankelijkheid

Krantenartikel
Haast iedereen hoopt in zijn eigen huis oud te kunnen worden, maar slechts een minderheid van de huizen is daarvoor geschikt. Zelfs wie in een latere fase van zijn leven verbouwt, schuift de gedachte aan een mindere mobiliteit voor zich uit.
Activiteit
21 teams van studenten architectuur en design. 7 toegankelijkheidsprincipes. Bakken slimme creativiteit. 24 uur. Dat zijn de ingrediënten van de ontwerpwedstrijd Deadline24.
Krantenartikel
Een golf van 60- en 80-plussers komt op ons af, maar niemand weet hoe en waar ze moeten gaan wonen.
Krantenartikel
Er nadert een golf van een kleine 3,8 miljoen zestigplussers en niemand denkt eraan hoe die op te vangen. De ruimtelijk planner Pascal De Decker ziet de toekomst in grijs en zwart.
Loft MM, C.T. Architects (c) Tim Van de Velde
Nieuws
C.T. Architects, het architectenbureau van Nick Ceulemans en Liesbet Thewissen, heeft onlangs twee Architizer A+ Awards gewonnen met hun ontwerp voor de verbouwing van een loft voor een mindervalide man.
CC De Grote Post - studiedag over onroerend erfgoed en toegankelijkheid
Activiteit
Op 28 maart vindt in CC De Grote Post een studiedag plaats over onroerend erfgoed en toegankelijkheid; deze studiedag richt zich onder meer op (renovatie)architecten. 
Krantenartikel
De kust blijft tegen sneltempo vergrijzen: er wonen nu officieel meer vijftigplussers dan jonge(re) mensen aan zee.
Krantenartikel
Universal Design of 'ontwerpen voor iedereen': dat is het uitgangspunt van het nieuwe UD Woonlabo in hartje Hasselt.
Cover - Architectuur door andere ogen
Boek
In 'Architectuur door andere ogen' vertellen acht blinden hoe zij architectuur met al hun zintuigen ervaren. Ook worden ontwerpen getoond waarin met alle zintuigen rekening wordt gehouden.
Krantenartikel
De stad maakt met de vernieuwde Korenmarkt kans op de prijs 'Publieke Ruimte 2013'. Mechelen is een van de vijf genomineerden.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub