ViA Ruimte

Lezingenreeks 2011 'Hoe maken we Europa?'
Activiteit
In de lezingenreeks ligt de focus op Vlaanderen als een regio waarin allerlei evoluties die zich in een groot deel van Europa voordoen ook in geconcentreerde vorm in Vlaanderen voorkomen. Vlaanderen als Europa in het klein.
logo Thuis in de Stad
Activiteit
Steden en innovatie gaan hand in hand. De trefdag Innovatie in de Stad op 6 februari 2013 in Gent, toont hoe steden en organisaties oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen.
Boek
Het boek Changing Cultures of Planning documenteert vijf stadsprojecten die het Europese stedelijke beleid in nieuwe richtingen hebben gestuurd.
Tijdschriftartikel
Van 29 augustus tot 25 november vindt de 13e Internationale Architectuurbiënnale Venetië 2012 plaats. De invulling van het Belgische landenpaviljoen gebeurt afwisselend door de Vlaamse en de Franse gemeenschap.
Krantenartikel
Georges Allaert, hoogleraar ruimtelijke ordening, UGentVlaanderen in Actie? Welke grote projecten heeft de Vlaamse regering al gerealiseerd?
Tijdschriftartikel
In het 13de nummer van Ruimte, het Vakblad van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, kunt u een artikel lezen over de inzendingen voor het Belgisch paviljoen voor de Internationale Architectuurbiënnale van Venetië 2012.
IN VIA VERITAS, The European Condition - Joeri De Bruyn en Maat-ontwerpers
Activiteit
Joeri De Bruyn en Maat ontwerpers lichten hun project ‘In Via Veritas -The European Condition ’ toe in SmallTalk, de lezingenreeks in het atelier van de Vlaams Bouwmeester.
The Ambition of the Territory - AWJGGRAUaDVVTAT - (c) Architecture Workroom
Nieuws
Het multidisciplinaire team AWJGGRAUaDVVTAT gaat instaan voor het  tentoonstellingsconcept in het Belgisch paviljoen voor de Internationale Architectuurbiënnale van Venetië 2012.
David Chipperfield curator van de Architectuurbiënnale Venetië 2012
Nieuws
David Chipperfield zal de 13de Internationale Architectuurbiënnale van Venetië cureren. De biënnale vindt plaats van 29 augustus tot en met 25 november 2012.
Nieuws
Op 6 december 2011 is de vierde editie van de Stadsmonitor voorgesteld op een congres te Roeselare. 

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners