Wederopbouw na WO I

Activiteit
deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform aan om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp aan een breed publiek voor te stellen.
Activiteit
Tijdens de Algemene Vergadering van Europa Nostra Belgium geeft Katrien Vandermarliere een uiteenzetting over de wederopbouw in Mesen na de tweede Wereldoorlog. Andere sprekers zijn Jean-Marie Duvosquel en Johan Beun.
Vrije Universiteit Brussel
Activiteit
De vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen van de VUB organiseert op donderdag 21 maart om 17u00 een lezing door Prof. dr. Marieke Kuipers (TU Delft).
Activiteit
Historici van de Eerste Wereldoorlog hadden tot voor kort vooral aandacht voor de militaire en politieke aspecten van het conflict. Hetzelfde geldt voor tal van publieksgerichte initiatieven die op stapel staan in het kader van de
beeld uit de tentoonstelling PT Architecten, Heuvelland Revisited
Activiteit
Tot en met maandag 22 oktober 2012 kan u de tentoonstelling 'Wederopbouwhoeves in Heuvelland en Poperinge. Jonge makers, denkers, dromers. Architectuur in de Westhoek vroeger en nu' bezoeken in het Sociaal Huis, Veurnestraat 22 in Poperinge.
Krantenartikel
Het Diksmuidse stadsbestuur wil de wederopbouwarchitectuur in het centrum graag behouden. Wie een vergunnig aanvraagt, wordt daarom verplicht een motivatienota mee te geven waarin hij of zij een bepaald pand anders wil inrichten.
poster Het Gekwetste Gewest
Pagina
Momenteel is de wederopbouwarchitectuur in de Westhoek sterk in transformatie. Het patrimonium is ruim tachtig jaar oud en moet worden aangepast aan nieuwe comforteisen.
Krantenartikel
Betonmolens draaien de hele dag door. In de zijstraten die uitgeven op Ground Zero wachten twintigtonners met draaiende motor om een lading staaldraad voor de ijzervlechters af te leveren.
Het Gekwetste Gewest. Archievengids van de wederopbouwarchitectuur in de Westhoe
Boek
De Westhoek is ontegensprekelijk een unieke regio in Vlaanderen op het vlak van architectuur en stedenbouw.
Bouwen aan wederopbouw 1914/2050. Architectuur in de Westhoek
Boek
Na de Eerste Wereldoorlog kwam er in de Westhoek een nooit geziene bouwactiviteit op gang.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners