Biënnale Venetië

Activiteit
Het Vlaams Architectuurinstituut koos het team BRAVOURE om in het Belgisch paviljoen een tentoonstelling te maken rond het thema vakmanschap.
A land never, 2012 (c) Joost Grootens
Activiteit
AWJGGRAUaDVVTAT onderzoekt alternatieven voor de huidige aanpak van stadsplanning, die heeft geleid tot onhoudbare landconsumpti
Nieuws
De 17e internationale architectuurbiënnale in Venetië zal plaatsvinden van 23 mei tot 29 november 2020. Architect Hashim Sarkis is aangesteld als curator.
Nieuws
Marie-José Van Hee architecten biedt een plek om tot rust te komen tijdens een bezoek aan de Biënnale Architettura 2018.
Nieuws
Tijdens de zestiende editie van de architectuurbiënnale in Venetië zal in het Belgische paviljoen EUROTOPIE te zien zijn, een project dat inzoomt op de territoriale, fysieke en symbolische aanwezigheid van Europa in Brussel.
Krantenartikel
Wie het Belgisch paviljoen op de architectuurbiënnale van Venetië bezoekt, kan niet rond de refuge van architect Wim Goes. Het is een aangrijpend project dat de bakens verzet van het professionele bouwen en van de medische zorg.
Krantenartikel
De architectuur herijkt zich. Dat is het beeld dat uit de vijftiende Architectuurbiënnale van Venetië naar voren komt. Waar ze naartoe gaat, is ze nog aan het uitzoeken. Maar zo pronkzuchtig en spilziek als tevoren hoeft niet meer.
Krantenartikel
De Architectuur Biënnale in Venetië focust op Reporting from the front, of architectuur die de mensheid kan helpen in tijden van crisissen, vervuiling en andere milieuproblemen.
Krantenartikel
De Architectuurbiënnale van Venetië is de deemoedigste sinds tijden. Ze focust op architecten die zich ten dienste stellen van het algemeen nut, en gaf daarom Gouden Leeuwen aan Spanje en Gabinete de Architectura.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub