Meer voor minder

Wat is de toegevoegde waarde van architectuur? Verschillende architecten en opdrachtgevers buigen zich over deze kwestie in de Architect van maart 2011 :
 

Sinds het uitbreken van de economische crisis staan de honoraria van architecten onder druk en draait het verwerven van opdrachten vaak uit op ordinair prijsvechten. In deze situatie zullen architecten moeten proberen hun toegevoegde waarde te promoten. Een architect kan hierbij niet terugvallen op de retoriek van Vitruviaanse waarden, maar dient de mogelijkheden te verkennen om geleverde diensten te monetariseren. Deze bevinden zich in de sfeer van concept, proces en resultaat en vragen om een herpositionering van de discipline.
De Waterwoningen van Marlies Rohmer op IJburg worden besproken door vakredacteur architectuur Merel Pit, terwijl Eva Storgaard de visie van het Belgische bureau NoA analyseert, naar aanleiding van hun ontwerp voor het Onderstation Petrol in Antwerpen. Onze Britse auteur Will Jones nam een kijkje in het nieuwe restaurant van Jamie Oliver in Londen, Barbecoa, en trof daar een uitgesproken macho interieur aan. In de rubriek Techniek bekijkt Maartje Henket de nieuwe toepassingen van aerogel. Met dit extreem lichte isolatiemateriaal kunnen lichtdoorlatende gevels worden gemaakt die evengoed isoleren als een bakstenen muur.
Bron: dearchitect.nl
 

Type medium: 

Tijdschriftartikel

Type artikel: 

Themanummer

Tijdschrift: 

Regio: 

Internationale tijdschriftartikels

Datum publicatie: 

donderdag, 7 juli 2011

Auteur(s): 

Alijd van Doorn ea.

Jaargang: 

42

Nummer: 

Maart 2011

Taal: 

Nederlands

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub