Tentoonstellingen

Activiteit
In Rooms neemt architectenbureau Dogma de huiselijke ruimte onder de loep. De tentoonstelling omvat twee verschillende benaderingen: 'The  Room of One’s Own' focust op de geschiedenis en het gebruik van de privékamer.
Activiteit
Hoe kunnen we een ruimte beleven? En hoe kunnen we een stad in verandering archiveren? In de tentoonstelling De verdwenen stad speelt architect Malgorzata Maria Olchowska met het idee dat huizen getuigen zijn van de tijd.
Activiteit
Na haltes in Bozar en Insel Hombroich (Duitsland) reist de tentoonstelling ‘Across – 8 offices, 8 projects, 8 objects’ vanaf 25 april naar Luik.
Activiteit
In het Architectuurkabinet wil het Vlaams Architectuurinstituut met snel wisselende tentoonstellingen inspelen op actueel onderzoek en ontwerp.
Activiteit
In 1963 bezocht Léon Stynen in opdracht van de BRT de stad Chandigarh in India, een ontwerp van zijn grote voorbeeld Le Corbusier. Stynen maakte er foto’s, die we in dit Architectuurkabinet voor het eerst tentoonstellen.
Activiteit
In het najaar van 2018 organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel een overzichtstentoonstelling over het oeuvre van de Belgische architect Léon Stynen.
Activiteit
In navolging van hun ‘pleidooi voor het niet-bouwen’ doet architectenbureau RE-ST onderzoek naar (onder)benutting van ruimte.
Activiteit
Het Vlaams Architectuurinstituut toont de resultaten van een selectie van de BWMSTR Labels in de wandelgangen van deSingel. Wat kan je verwachten?
Activiteit
Léon Stynen werkte in veel van zijn ontwerpen samen met beeldende kunstenaars. Zo zette hij schilders als Paul Delvaux, René Guiette of Julien Van Vlasselaer in voor het aanbrengen van wandschilderingen en het ontwerpen van wandtapijten.
Activiteit
In aanloop naar de grote Stynententoonstelling in deSingel (najaar 2018) kan je vanaf 23 april naar de tentoonstelling 'Architect Léon Stynen en zijn tijdgenoten'

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub