Zorginfrastructuur

beeld nav de tentoonstelling Jonge makers, denkers, dromers
Activiteit
De tendens om de psychiatrische patiënt meer bij de samenleving te betrekken, heeft gevolgen voor de zorggebouwen. Veel zorginstellingen zijn verouderd. Wat moet er gebeuren met deze historische gebouwen?
Activiteit
Debatteren mee: Nikolaas Vande Keere en Regis Verplaetse (UR architects), René Stockman (generaal-overste van de congregatie van de Broeders van Liefde), Prof. Em.
Ergotherapiegebouw Sint-Camillus, Sint-Denijs-Westrem, Archipl Architecten
Project
Van historisch koetshuis naar hedendaags therapiegebouw voor psychiatrische patiënten
Woonzorgcentrum GZA Kiel, Antwerpen, Xaveer De Geyter Architects
Project
Voor de VZW GasthuisZusters Antwerpen ontwierp Xaveer De Geyter Architects op het Kiel in Antwerpen een woonzorgproject met 120 bedden en 45 assistentiewoningen.
Woonzorgcentrum Amphora, Wingene, Sergison Bates architects
Project
In de gemeente Wingene ontwierp het Londense architectenbureau Sergison Bates een zorgwoonst met kennis van de omgeving. Het complex dat bestaat uit assistentiewoningen, rustkamers en een dagzorgcentrum vervloeit met de omringende woonwijk.
Jeugdlokalen en kinderopvang Oude God, Mortsel, KPW Architecten
Project
Aan een dichtbebouwde verkeersas in het centrum van Mortsel, een kleine stad aan de rand van Antwerpen, bouwde KPW Architecten twee rode, houten volumes op de grens van een groen binnengebied.
Woonzorgcentrum Parkhof, Machelen, Korteknie Stuhlmacher Architecten
Project
Het nieuwe gebouw voor woonzorgcentrum Parkhof vervangt een pand uit de jaren ‘60 aan het park van Machelen. Het project van Korteknie Stuhlmacher deed de opdrachtgever afzien van het plan om ook de bestaande panden uit 1997 af te breken.
Woonzorgcentrum Kapelleveld, Ternat, architecten de vylder vinck taillieu
Project
In Sint-Katherina-Lombeek, een deelgemeente van Ternat, ontwierpen architecten de vylder vinck taillieu een woonzorgcentrum met assistentiewoningen.
Kanunnik Petrus Jozef Triestplein, Melle, architecten de vylder vinck taillieu
Project
Het Kanunnik Petrus Jozef Triestplein op het terrein van Karus (voorheen psychiatrisch centrum Caritas) in Melle is ontstaan als resultaat van een onderzoek van BAVO naar het psychiatrisch centrum van de toekomst.
Jeugdzorgcentrum Emmaüs, Mechelen, noAarchitecten
Project
Aan een invalsweg naar het centrum van Mechelen bouwde noAarchitecten een nieuwe jeugdinstelling voor minderjarige delictplegers.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub