Groepswoningen

maquette van IO-architecten ihkv de expo Jonge makers, denkers, dromers
Activiteit
deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform aan om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp aan een breed publiek voor te stellen.
Nieuws
Ken jij een interessant collectief woonproject? Breng Architectuurwijzer op de hoogte in het kader van hun onderzoek en de tentoonstelling die zij zullen brengen in het najaar van 2019.
Activiteit
Vanaf 10 mei komt de rondreizende tentoonstelling ‘At Home - Building and Living in Communities’ terug naar Vlaanderen. Na Genk is nu Gent de gaststad.  
Woonzorgcentrum Amphora, Wingene, Sergison Bates architects
Project
In de gemeente Wingene ontwierp het Londense architectenbureau Sergison Bates een zorgwoonst met kennis van de omgeving. Het complex dat bestaat uit assistentiewoningen, rustkamers en een dagzorgcentrum vervloeit met de omringende woonwijk.
Activiteit
Van 25 april tot 8 juni organiseert Stad en Architectuur de tentoonstelling ‘Bouwen aan samenwonen. Participatie in woonprojecten’.
Krantenartikel
Tussen de Raamstraat en de Zuivelmarkt in Hasselt komt tegen het voorjaar van 2019 een speciaal gebouw.
Krantenartikel
Waar nu nog het oude politiegebouw staat in de De Wittestraat, wordt in augustus gebouwd aan een vernieuwend woonproject waar cohousing centraal staat.
Krantenartikel
De site van de jongensschool in het centrum van Kaulille wordt omgevormd tot een gedurfd en alternatief woonproject met negen deelwoningen.
Groepswoningen Indiëstraat, Antwerpen, ONO architectuur
Project
Het voorliggende project beslaat twee gebouwen van een nieuw bouwblok. Het Lübeck-gebouw als stapelhuis om in te wonen en het Leeds-gebouw als stoere huizenreeks in het binnengebied.
Renovatie panden Leysstraat, Antwerpen, Bovenbouw Architectuur
Project
De ontwikkeling van de Leysstraat inclusief een groep appartementsgebouwen maakte deel uit van een laat negentiende-eeuws project voor stadsverbetering in Antwerpen.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners