Onderwijsinfrastructuur

Krantenartikel
Met de Anjerrevolutie kwam in 1974 een eind aan de militaire dictatuur in Portgual. Architecten hoefden niet langer de brutale macht te dienen met fascistisch monumentale bouwwerken naar het beeld van het oude Rome.
Gemeentelijke Basisschool, Berlaar, Bovenbouw Architectuur
Project
Het nieuwe gebouw van Bovenbouw Architectuur in Berlaar huisvest een basis- en kleuterschool aan de rand van Antwerpen.
Scholencampus, Beringen, osar architects
Project
De scholencampus in Beringen van osar architects biedt onderdak aan het Spectrumcollege, een scholengemeenschap van vijf midden- en bovenscholen, een basisschool en een sportcomplex. Dit programma is verspreid over een campus van elf gebouwen.
Kleuter- en basisschool Sint-Lievenspoort, Gent, evr-architecten i.s.m. Callebaut Architecten
Project
In opdracht van de Vlaams Bouwmeester realiseerde B2Ai een masterplan voor Sint-Lievenspoort in Gent, een school voor kinderen met gehoor- of spraakproblemen of met een autismespectrumstoornis.
Ontmoetingsgebouw De Rhille, Diksmuide, URA Yves Malysse Kiki Verbeeck
Project
In het dorp Woumen aan de Oostkust lieten de architecten zich, bij het realiseren van een ontmoetingscentrum voor paardenliefhebbers in opdracht van Sport Vlaanderen, inspireren door banale, uit beton- en golfplaten opgetrokken schuren en stallen.
Freinetschool De kRing, Berchem, Areal Architecten
Project
Vanuit de ruimtelijke beperking en in lijn met de Antwerpse ringcultuur gaat de nieuwe Freinetschool op zoek naar hoogte door een lagere school met drie niveau’s te stapelen op een gelijkvloerse kleuterschool.
Onderzoekscentrum Ecotron, Maasmechelen, noAarchitecten
Project
In Maasmechelen bouwde noAarchitecten met Ecotron een broeikas voor Universiteit Hasselt om de invloed van de klimaatopwarming op de Kempische biodiversiteit te onderzoeken.
Krantenartikel
De gemeente heeft een ontwerp gekozen voor de nieuwbouw van de gemeentelijke teken- en muziekacademie in de Oude Godstraat. Het project van vier miljoen euro zorgt niet alleen boven, maar ook onder de grond voor een uitbreiding.
Boek
Op verschillende plaatsen in Vlaanderen combineert het GO! nieuwe schoolgebouwen met woningen en een kinderdagverblijf. De school wordt een vlot toegankelijke en multifunctionele ruimte waar alle buurtbewoners welkom zijn.
Boek
Duurzaam bouwen is een voortdurende evenwichtsoefening in het zoeken naar meerwaarde voor de school. Hoe kan een gebouw voldoen aan de behoeften van de huidige en toekomstige gebruikers? Het GO!

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners