Funeraire architectuur

Lezingenreeks 2011 'Hoe maken we Europa?'
Activiteit
In de lezingenreeks ligt de focus op Vlaanderen als een regio waarin allerlei evoluties die zich in een groot deel van Europa voordoen ook in geconcentreerde vorm in Vlaanderen voorkomen. Vlaanderen als Europa in het klein.
Activiteit
Op 14 februari wordt het nieuwe boek over crematorium Statie Stuifduin van a2o-architecten voorgesteld in CIVA, Brussel.
Boek
In dit boek belichten de architecten van het Belgische bureau a2o hun onderzoekende en verbindende benadering van architectuur door middel van een evocatieve analyse van hun nieuwste project, crematorium Statie Stuifduin in Lommel, België.
Krantenartikel
Zemst. Cargovil. Je moet voorbij fabrieken, loodsen en hoogspanningspylonen om bij crematorium Daelhof te komen. Milieuwetten beschouwen crematoria als fabrieken en die horen thuis in industriezones.
Nieuws
De Portugese architect Eduardo Souto de Moura staat samen met zijn Belgische collega Jean-Christophe Mathen in voor het ontwerp van het langverwachte crematorium in Evere.
Crematorium Hofheide, Holsbeek - Coussée & Goris architecten/RCR Aranda Pigem Vilalta architecten - (c) Harry Gruyaert
Project
Monument voor het grote afscheid
Krantenartikel
De keuze van Jan Hoet voor een kerkelijke uitvaart is er geen ingegeven door religie, maar door architectuur. Crematoria zijn te lelijk voor een mooi afscheid, vond hij, en blijkbaar velen met hem.
Krantenartikel
Elk jaar overlijden in ons land gemiddeld iets meer dan 100.000 mensen. We moeten grondig nadenken over ons kerkhovenbeleid, want dat gebeurt veel te weinig.
Krantenartikel
De piramides, de Romeinse mausolea of de Etruskische grafkamers in Italië tonen aan hoe intens architectuur verweven is met de dood.
Krantenartikel
Als het van schepen van Burgerzaken Sofie Bracke afhangt, dan kan de stad Gent nog veel verder gaan in de omvorming van de begraafplaatsen naar begraafparken. 'In Kopenhagen zag ik ouders die hun kind leerden fietsen op een begraafpark.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub