Gebouwen met gemengde functies

Groepswoningen Cadix, Antwerpen, Happel Cornelisse Verhoeven
Project
Ten noorden van het stadscentrum van Antwerpen ligt de voormalige havenwijk Cadix. Deze stadsbuurt is ontstaan in de negentiende en begin twintigste eeuw en bestaat uit een heterogene blokstructuur van pakhuizen, depots, kazernes en rijwoningen.
Krantenartikel
Tussen de Raamstraat en de Zuivelmarkt in Hasselt komt tegen het voorjaar van 2019 een speciaal gebouw.
Krantenartikel
Het fabriekspand aan de Ninovestraat 62, waar zich tot 1997 meubelzaak Makri bevond, wordt omgevormd tot een bio-ecologisch woon- en ambachtencomplex. “Het is een zeer interessant gebouw, maar helaas in erg vervallen staat.”
Krantenartikel
De leegstand in de Noordwijk kan in de komende jaren fors toenemen. De grote eigenaars in het zakendistrict verenigen zich om de monofunctionele wijk nieuw leven in te blazen.
Renovatie panden Leysstraat, Antwerpen, Bovenbouw Architectuur
Project
De ontwikkeling van de Leysstraat inclusief een groep appartementsgebouwen maakte deel uit van een laat negentiende-eeuws project voor stadsverbetering in Antwerpen.
Stadsbibliotheek De Krook, Gent, Coussée & Goris architecten i.s.m. RCR Arquitectes
Project
Geïsoleerd, en toch in de stad geïntegreerd, staat bibliotheek De Krook op een zeer centrale, maar tot voor de bouw en de heraanleg van de openbare ruimte, vrijwel ontoegankelijke plek. Ze is tegelijk imposant en ingepast.
Kanunnik Petrus Jozef Triestplein, Melle, architecten de vylder vinck taillieu
Project
Het Kanunnik Petrus Jozef Triestplein op het terrein van Karus (voorheen psychiatrisch centrum Caritas) in Melle is ontstaan als resultaat van een onderzoek van BAVO naar het psychiatrisch centrum van de toekomst.
Jeugdzorgcentrum Emmaüs, Mechelen, noAarchitecten
Project
Aan een invalsweg naar het centrum van Mechelen bouwde noAarchitecten een nieuwe jeugdinstelling voor minderjarige delictplegers.
Stadsblok Cadiz, Antwerpen, POLO Architects & META architectuurbureau
Project
Met de bouw van het Museum aan de Stroom (MAS) en de opening van het Red Star Line Museum kwam er een einde aan de decennialange achteruitgang van het Eilandje in Antwerpen.
Kantoren en loods Agentschap Natuur en Bos, Hechtel-Eksel, atelier vík
Project
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gaf atelier vík de opdracht om een loods met kantoren te bouwen op de overgang tussen een woonwijk en een industriezone.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners