Andere

Krantenartikel
Het jonge Gents-Luikse architectenbureau Studio MOTO heeft een ontwerpwedstrijd voor Brusselse frietkoten gewonnen. Hun spiegelende neonontwerp kwam als beste uit 52 inzendingen van nationale en internationale kandidaten.
Krantenartikel
Ze zien eruit als een moderne foorattractie, met een tegelwand in warme tinten en een uitnodigende neonreclame op het dak. Brussel krijgt tien van dergelijke frietkoten, naar een ontwerp van het jonge architectenbureau Studio Moto.
Krantenartikel
In het afgelopen jaar nam Antwerpen een nieuw Havenhuis in gebruik. De haute couture-architectuur van Zaha Hadid lokte voorspelbare kritiek uit. Architectuur als image building voor overzeese wereldspelers... moet dat?
Uitkijktoren Negenoord, Dilsen-Stokkem, De Gouden Liniaal Architecten
Project
Op een kunstmatige terp in een voormalig grindwinningsgebied steekt een 12 meter hoge uitkijktoren in stampleem boven het landschap uit.
Mosterdfabriek Camp's, Oudenaarde, Dhooge & Meganck Architectuur
Project
Op een doorsnee bedrijventerein aan de rand van Oudenaarde bouwden de ontwerpers van Dhooghe Meganck Architectuur een nieuwe fabriek voor mosterd- en azijnproducent Camp's.
Vakantiewoning Buikberglos, Horebeke, murmuur architecten
Project
Murmuur plaatste het vakantiehuis zorgvuldig in het landschap. Een zonevreemde bungalow werd afgebroken en vervangen door een nieuwe woning in houtmassiefbouw. De ruime inkom bevindt zich op de kopse kant en is beschut door een luifel.
Onderzoekscentrum Ecotron, Maasmechelen, noAarchitecten
Project
In Maasmechelen bouwde noAarchitecten met Ecotron een broeikas voor Universiteit Hasselt om de invloed van de klimaatopwarming op de Kempische biodiversiteit te onderzoeken.
Stadsblok Cadiz, Antwerpen, POLO Architects & META architectuurbureau
Project
Met de bouw van het Museum aan de Stroom (MAS) en de opening van het Red Star Line Museum kwam er een einde aan de decennialange achteruitgang van het Eilandje in Antwerpen.
Krantenartikel
Wie de kracht en betekenis van architectuur wil zien, kan niet zonder de spiegel van utopia. Nog voor een steen op elkaar wordt gezet, kan je architectuur dromen.
Krantenartikel
De stad Brugge heeft vijf kandidaten gekozen die een ontwerp mogen leveren voor het nieuwe beurs- en congresgebouw. “We hebben een luxeprobleem”, zegt jurylid bOb van Reeth.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub