Publieke gebouwen

Krantenartikel
Gent heeft weer een reden om te feesten. Langs een bocht in de Schelde opent De Krook, de nieuwe stadsbibliotheek en zo veel meer.
Krantenartikel
De architecten Ralf Coussée en Klaas Goris zijn blij met de manier waarop ze De Krook in de oksel van de Schelde hebben gelegd. Zonder spektakel, op maat van de omgeving en als een publieke ruimte.
Jeugdlokalen en kinderopvang Oude God, Mortsel, KPW Architecten
Project
Aan een dichtbebouwde verkeersas in het centrum van Mortsel, een kleine stad aan de rand van Antwerpen, bouwde KPW Architecten twee rode, houten volumes op de grens van een groen binnengebied.
Stadsbibliotheek De Krook, Gent, Coussée & Goris architecten i.s.m. RCR Arquitectes
Project
Geïsoleerd, en toch in de stad geïntegreerd, staat bibliotheek De Krook op een zeer centrale, maar tot voor de bouw en de heraanleg van de openbare ruimte, vrijwel ontoegankelijke plek. Ze is tegelijk imposant en ingepast.
Uitkijktoren Negenoord, Dilsen-Stokkem, De Gouden Liniaal Architecten
Project
Op een kunstmatige terp in een voormalig grindwinningsgebied steekt een 12 meter hoge uitkijktoren in stampleem boven het landschap uit.
Ontmoetingsgebouw De Rhille, Diksmuide, URA Yves Malysse Kiki Verbeeck
Project
In het dorp Woumen aan de Oostkust lieten de architecten zich, bij het realiseren van een ontmoetingscentrum voor paardenliefhebbers in opdracht van Sport Vlaanderen, inspireren door banale, uit beton- en golfplaten opgetrokken schuren en stallen.
Center for Openness and Dialogue, Tirana (Albanië), 51N4E i.s.m. Doorzon Interieurarchitecten
Project
Het ‘Center for Openness and Dialogue’ is een ontvangst-, leer- en uitwisselingscentrum te Tirana, Albanië, en situeert zich op het gelijkvloers van het Eerste Ministerie, een gebouw centraal gelegen in de hoofdstad maar tot op heden nog nooit toe
Krantenartikel
De gemeente heeft een ontwerp gekozen voor de nieuwbouw van de gemeentelijke teken- en muziekacademie in de Oude Godstraat. Het project van vier miljoen euro zorgt niet alleen boven, maar ook onder de grond voor een uitbreiding.
Krantenartikel
De stad Brugge heeft vijf kandidaten gekozen die een ontwerp mogen leveren voor het nieuwe beurs- en congresgebouw. “We hebben een luxeprobleem”, zegt jurylid bOb van Reeth.
Krantenartikel
De iconische Sky Hall in Zaventem, die tussen 1958 en 1994 dienst deed als transithal, zal in 2017 gerenoveerd worden. Welke functie de hal krijgt, is nog niet bekend, maar een cultuur- en evenementenhal behoort tot de mogelijkheden.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub