Publieke ruimte

Activiteit
Shift architecture urbanism werd in 2005 opgericht en bestaat uit Harm Timmermans (1975), Oana Radeş (1977) en Thijs van Bijsterveldt (1981).
Activiteit
Ontdek in het kielzog van Levensecht. De performantie van de moderne stad de Antwerpse Linkeroever. Sinds de jaren 1930 een onvoltooid speelveld voor modernistische architecten, vandaag nog steeds een vat vol opportuniteiten.
cover van het boek Brussel [her]verovert haar buitenruimte (c) Michiel De Cleene
Activiteit
Aglaée Degros van Artgineering schreef samen met fotograaf Michiel De Cleene het boek Brussel [her]verovert haar buitenruimte. Aglaée Degros vertelt ons over de openbare ruimte die is aangelegd in het kader van de Duurzame Wijkcontracten.
Lijnstad - Passageruimtes aan de E19  © Dieuwertje Komen
Activiteit
In de winter van 2011 trokken twee jonge architecten - Thomas Cattrysse en Simon De Waepenaere - over de E19 van Parijs naar Amsterdam en terug.
Activiteit
Op 12 maart vindt in het ICC Gent het zesde Congres en Forum Publieke Ruimte plaats. Tot 15 februari is er een vroegboektarief. 
Nieuws
De Prix ]pyblik[ Prijs wil voorbeeldige Brusselse publieke ruimteprojecten in de kijker zetten. Dit jaar lag de focus van de prijs op het belevingsaspect ervan.
Activiteit
Van 5 mei tot 16 september verschijnen indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad van Brugge. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.
Nieuws
Infopunt Publieke Ruimte nodigt steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding.
Waterfront promenade, Vlora (Albanië), Xaveer De Geyter Architects
Project
De aanleg van de lange strook publieke ruimte beoogde een nieuwe infrastructuur voor autoweg, wandelpad en haven die tevens de relatie tussen stad en strand zou aanpakken en publiek zou trekken naar een plek die tot voor kort geen toeristen lokte.
Skanderbeg Plein, Tirana (Albanië), 51N4E
Project
In de Albanese hoofdstad Tirana realiseerde 51N4E Skanderbeg Plein. 51N4E won samen met Anri Sala de internationale architectuurwedstrijd in 2008, maar kon het project pas realiseren in 2017.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub