Religieuze gebouwen

Activiteit
De tentoonstelling De nieuwe Wijkmoskee van Doorzoninterieurarchitecten in de reeks Jonge makers, denkers, dromers opent op dinsdag 17 april met een debat.
Activiteit
Ar-Tur en KU Leuven organiseren op 22 februari de werk-en-studiedag De kerk buiten (de stad).
Activiteit
Ar-Tur en KU Leuven organiseren op 25 januari een bezoek aan zes Noord-Brabantse dorpskerken met een nieuwe functie. Je hoort van architecten en gebruikers over het proces om tot een andere invulling te komen.
Nieuws
Ben jij gebeten door religieus erfgoed, en wil je je inzetten voor de toekomst van dit bijzondere patrimonium? Het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw (CRKC) is op zoek naar freelance trajectbegeleiders religieus erfgoed.
Nieuws
De Vlaamse Bouwmeester lanceert een nieuwe oproep aan ontwerpers voor de uitvoering van haalbaarheidsonderzoeken voor de herbestemming van parochiekerken. Steden, gemeenten en kerkbesturen kunnen sinds 1 februari 2016 een beroep doen op het Projec
Activiteit
Deze minitentoonstelling toont het resultaat van onderzoek door studenten van de Faculteit Architectuur en de Faculteit Letteren van de KU Leuven.
Activiteit
In het weekend van 2 tot 4 juni toont de expo 'Van God Los?' ontwerpend onderzoek rond de Vlaamse parochiekerk door masterstudenten van de Faculteit Architectuur van de KU Leuven. 
Krantenartikel
De Universiteit Hasselt is klaar met het kerkenonderzoek. Het bisdom heeft aangegeven dat het voor vijf parochiekerken een andere rol wil. Onderzoeksgroep ArcK (Architectuur en Kunst) heeft naar een zinvolle invulling van deze kerken gezocht.
Ontmoetingscentrum Moorsel, Aalst, De Kort, Van Schaik, Van Noten, (c) Filip Dujardin
Project
Het nieuwe Trefcentrum ‘Bergsken’ was een van de drie laureaten van de Prijs Wivina De Meester voor Excellent Bouwheerschap 2014. De jury stelde het als voorbeeld voor andere kleine gemeenten in Vlaanderen.
Krantenartikel
Kerken herbestemmen is steeds minder taboe. En parochies die stoppen met erediensten kunnen vanaf nu ook hulp inroepen van architecten.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners