Tijdelijke interventies

Activiteit
Tijdens de looptijd van de tentoonstelling 'Léon Stynen, architect' bouwen leerlingen Architecturale Vorming en Houttechniek in en rond kunstcampus deSingel aan een installatie geïnspireerd op enkele iconische gevels van Stynen.
Activiteit
De gemeente Dilbeek organiseert een openluchttentoonstelling met vijftien interventies van kunstenaars, designers en architecten, in het landschap dat Bruegel inspireerde.
Activiteit
Tijdens de zomer zal Urban.brussels jaarlijks een kunstenaar aan het werk laten in een Brusselse openbare ruimte, om er een 'folly' te ontwerpen - in dezelfde betekenis als een ‘follie’ in de 18e eeuw.
Boek
Het boek 'De Blik van Bruegel. Reconstructie van het landschap' toont het resultaat van een openluchttentoonstelling waarin vijftien kunstenaars, designers en architecten een spoor trekken door het landschap dat Bruegel heeft geïnspireerd.
Activiteit
Hoe kunnen we binnen een onstabiele wereld nadenken over architectuur - de creatie van ruimte? Hoe kan de notie van ‘precariteit’ (of bestaansonzekerheid) onze manier van denken beïnvloeden en onze manier van leven veranderen?
Activiteit
Op 4 december organiseert de Brusselse bouwmeester (BMA) een workshop over tijdelijk gebruik als instrument voor stadsontwikkeling.
Activiteit
Van 5 mei tot 16 september verschijnen indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad van Brugge. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.
Boek
Dit boek werd uitgegeven in het kader van de Triënnale Brugge 2018. Met als thema 'Liquid City' wil de Triënnale de rol van een stad als Brugge in een geglobaliseerde en veranderende wereld onderzoeken.
Activiteit
Op 11 oktober organiseert team stedenbeleid van het Agentschap Binnenlands Bestuur een studiemoment over tijdelijk anders bestemmen.
Krantenartikel
Van 12 tot 27 augustus verandert de Pastoor Sakstraat in Heusden-Zolder in een grote camping met tal van activiteiten. Dat is het plan van onder meer Architectuurwijzer, UHasselt en architecte Peggy Geens van Burobill.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub