Architectuurgeschiedenis

Activiteit
Gelijklopend met de tentoonstelling Levensecht.
Henry van de Velde rond 1879. Archief Henry van de Velde - Archives et Musée de la Littérature
Activiteit
Het Letterenhuis, het Architectuurarchief van de provincie Antwerpen en het CVAa organiseren een studiemiddag over de vroege jaren van kunstenaar, ontwerper en architect Henry van de Velde (1863-1957).
Activiteit
Op 8 mei om 20u00 geeft Irina Davidovici een lezing in het kader van de Capita Selecta lezingenreeks georganiseerd door de Artesis Hogeschool Antwerpen i.s.m. het VAi.
Opening Van de Velde-jaar door VAi en Luc Verpoest (KU Leuven), en muzikanten van het Koninklijk Conservatorium
Activiteit
150 jaar geleden werd Henry van de Velde geboren in Antwerpen, en wel op 3 april 1863. Als ludieke aankondiging van een aantal evenementen rond deze architect en ‘Alleskünstler’ organiseren we een feestelijk moment op 3 april 2013 om 13u00.
Abdij Roosenberg Waasmunster © vanderlaanstichting.nl foto Frans de la Cousine
Activiteit
Op 13 maart om 20u00 geeft Caroline Voet een lezing in het kader van de Capita Selecta lezingenreeks georganiseerd door de Artesis Hogeschool Antwerpen i.s.m. het VAi.
Architectuurboek wordt Architectuursalon
Activiteit
Dit salon is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.
Lezing & debat Villa Tugendhat (c) Docomomo
Activiteit
De Belgische werkgroep van DOCOMOMO organiseert op dinsdag 13 november een lezing met debat over villa Tugendhat van Mies van der Rohe (Brno, Tsjechië), die eerder dit jaar voor het grote publiek werd geopend.
Beelden (c) Jef Cornelis, Courtesy of the artist and Argos centre for Art and Me
Activiteit
Naar aanleiding van 50 jaar wet op de stedenbouw (1962) programmeert het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) van het Vlaams Architectuurinstituut een lezingen- en filmreeks.
Activiteit
De derde editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture stelt architectenwoningen uit de periode 1918-1972 open voor het publiek, en organiseert een lezing en filmvoorstellingen.
Boek
Eysselinck was amper 24 jaar toen hij de woning Peeters ontwierp. Hij had de hele avant-garde geassimileerd, van De Stijl tot Dudok, over het purisme van Le Corbusier tot het Raumplan van Loos.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners