Monumentenzorg

Activiteit
Archipel organiseert op 6 september een lezing door drie jonge restauratiebureaus naar aanleiding van Open Monumentendag.
Nieuws
Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2017 voor de tweede keer de Onroerenderfgoedprijs. Die staat in het teken van verborgen parels: erfgoed dat niet publiek toegankelijk is.
Archief Raymond M. Lemaire, Universiteitsarchief KU Leuven. Foto Karin Borghouts
Nieuws
Op 14, 15 en 16 december 2017 vindt een internationaal colloquium plaats rond de geschiedenis van de restauratiebouwwerf. Congreslocaties zijn Parijs, Luik en Namen.
Krantenartikel
Brussel/Hasselt “Laat burgers investeren in erfgoed zodat hun betrokkenheid toeneemt en iconische gebouwen behouden blijven.
Krantenartikel
Uit protest tegen het uitblijven van renovatiegeld van de bevoegde overheden organiseert de erfgoedvereniging Conservamus zelf een reddingsactie voor het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel.
Krantenartikel
Het vastgoedbedrijf AG Vespa kiest voor Nederlandse architectenbureaus voor de renovatie van de Antwerpse Fierensblokken.
Krantenartikel
Het collectief We kopen samen den Oudaan stak veel studiewerk in een toekomstvisie voor de politietoren aan de Oudaan. Maar door een wijziging in de verkoopsvoorwaarden ziet het collectief af van een concreet bod.
Krantenartikel
De stad Antwerpen heeft een koper gevonden voor de Politietoren op de Oudaan.
Krantenartikel
Het restauratiebureau Origin werkte aan grote monumenten zoals het Atomium, het Afrikamuseum in Tervuren en de Munt. Maar meestal opereert het in de schaduw.
Krantenartikel
Het Gentse architectenbureau Bressers heeft met succes het grootste Britse oorlogsmonument ter wereld gerestaureerd. Net op tijd, want de Thiepval Memorial, aan de Somme in Picardië, krijgt op 1 juli hoog bezoek.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners