Sociale woningbouw of huisvesting

Krantenartikel
In het voorjaar van 2018 krijgt de Prelaatstraat een wooncomplex met 18 sociale huurappartementen. Het is ontworpen door het architectenkoppel Elien Neyens (27) en Artyom Kravtchenko (28), dat de wedstrijd 'Jonge architecten aan zet' won.
Krantenartikel
De bouw van de nieuwe sociale woonblokken aan het Gentse Rabot is begonnen. De drie legendarische woontorens ruimen plaats voor acht lagere gebouwen. Over acht jaar moet de wijk er helemaal staan.
Nieuws
De provincie Vlaams-Brabant lanceerde op 30 november, tijdens de studiedag 'Van Camping Paradiso en Weekendverblijven tot Kleinschalig Wonen', de catalogus Kleinschalig Wonen.
Activiteit
De Provincie Vlaams Brabant en Public Space organiseren op maandag 30 november de studiedag Kleinschalig wonen.
Nieuws
Sociale woningbouw daagt jonge architecten uit
Krantenartikel
Moeten de uitgeleefde woontorens van Nieuw Gent gesloopt of gerenoveerd worden? Een nieuwe studie moet de knoop doorhakken, wel waarschijnlijk pas in 2017. Toch schiet zo na jarenlang getreuzel de renovatie van de sociale blokken in gang.
Krantenartikel
De provincie hield een verwelkomingsfeest voor de nieuwe bewoners in de gloednieuwe sociale wijk van Providentia op de Pivo-site in Relegem. Het project zet een standaard voor alle toekomstige sociale woonprojecten.
Krantenartikel
Wie bij sociale woningbouw nog steeds denkt aan goedkoop uitziende vakantiedorpen, loopt al een tijdje achter op de realiteit. Steeds vaker maken architecten paradepaardjes van hun sites voor minder kapitaalkrachtige doelgroepen.
Krantenartikel
TOEKOMSTPLANNEN. De Gentse sociale woonwijk Malem, een ‘eiland’ midden in de stad, dreigt letterlijk te verdrinken.
Krantenartikel
Het Hollainhof mag dan veel gebreken vertonen, in een nieuw boek over architectuur prijkt het als een van de 75 toonaangevende gebouwen die de voorbije kwarteeuw in ons land zijn neergezet.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub