Stedenbouw en stadsvernieuwing

Activiteit
Naar aanleiding van de tentoonstelling Levensecht. De performantie van de moderne stad geeft de architect Martino Tattara (DOGMA) een lezing over de stad Brasilia (Brazilië).
Activiteit
Naar aanleiding van de tentoonstelling en het gelijknamige boek Vertical Urban Factory geeft architectuurcriticus en curator Nina Rappaport een lezing in deSingel.
Activiteit
Naar aanleiding van de tentoonsteling Levensecht. De performantie van de moderne stad organiseert het Vlaams Architectuurinstituut een debat over het verleden en de toekomst van Linkeroever.
Activiteit
Ontdek in het kielzog van Levensecht. De performantie van de moderne stad de Antwerpse Linkeroever. Sinds de jaren 1930 een onvoltooid speelveld voor modernistische architecten, vandaag nog steeds een vat vol opportuniteiten.
Activiteit
De stad wint aan populariteit, maar niet iedereen kan of wil in de binnenstad wonen.
Activiteit
Het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel organiseren gewoontegetrouw ook gegidste rondleidingen in de tentoonstellingen. Voor StadBuitenStad is dit op volgende data: 15/3, 26/4 en 10/5 (geannuleerd) om 14 uur.
Activiteit
Afgelopen zomer leverden vier ontwerpteams hun ontwerpend onderzoek op over de 20ste-eeuwse gordel van de stad Antwerpen.
Activiteit
Op dinsdag 29 oktober om 20u00 geeft Klaus Overmeyer een uiteenzetting over 'Urban Catalyst', een onderzoek naar tussentijds gebruik als impuls voor stadsontwikkeling.
stills uit Vlaanderen in Vogelvlucht en De Straat © beeld Jef Cornelis, met dank aan kunstenaar en Argos Brussel
Activiteit
“Een door een krankzinnige bijeen genaaide lappendeken, God weet van welk afval bijeen geknoeid.” Zo typeerde een geïrriteerde Renaat Braem het Belgische landschap vanuit de lucht in zijn pamflet ‘Het lelijkste land ter wereld’ (1968).
Beelden (c) Jef Cornelis, Courtesy of the artist and Argos centre for Art and Me
Activiteit
Naar aanleiding van 50 jaar wet op de stedenbouw (1962) programmeert het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) van het Vlaams Architectuurinstituut een lezingen- en filmreeks.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners