We zullen zien - 8 postkaarten door Max Kesteloot

We zullen zien - 8 postkaarten door Max Kesteloot

Beeldend kunstenaar Max Kesteloot neemt zijn thuisstad Oostende onder de loep. Deze postkaarten zijn het resultaat van een maandenlange zoektocht naar de schoonheid in verloren hoeken en kanten van de Stad Aan Zee.

In 2020 ontstond ‘Good lost corners. Places that appeal to me.’ In dit boek en de gelijknamige tentoonstelling neemt Max de kijker mee naar banale plekken die hij betekenis geeft. Een denkoefening die hij nog niet in Oostende maakte. Op vraag van het Vlaams Architectuurinstituut neemt deze beeldend kunstenaar en architect nu zijn eigen woonplaats onder de loep. De wandeling is het resultaat van een maandenlange zoektocht naar de schoonheid in verloren hoeken en kanten van de Stad Aan Zee.

“Wanneer gevraagd wordt om een wandeling te cureren doorheen de stad waar je woont en werkt, kan je niet veel anders doen dan stilstaan. Stilstaan en nadenken. Want wat altijd logisch en vanzelfsprekend lijkt, moet opeens van status gaan veranderen. Er wordt verwacht dat een uitspraak gemaakt wordt. Iets wat spontaan leek te gebeuren dient plotseling gearticuleerd te worden.”

De acht postkaarten tonen acht verloren plekken in Oostende, die Max Kesteloot fotografeerde en beschreef. Lees de tekst in de bijgevoegde folder of beluister ze online via de QR-code.

 • REDACTIE & CONCEPT:

  Max Kesteloot

 • VORMGEVING:

  Milène Senden

 • FORMAAT:

  105 x 148 mm

 • AANTAL POSTKAARTEN:

  8, plus een bijgevoegde folder

 • TAAL:

  NL

 • PUBLICATIEJAAR:

  2021