hero-image
Tentoonstelling Tafelzetting #6 Saffir © Saffir
vernissage | 24.08.2023, 20:00u | DE SINGEL
Tafelzetting #6 Saffir

Op donderdag 24 augustus 2023 openen we de tentoonstelling Tafelzetting #6 Saffir. De jonge architecten Ilse De Sutter en Matilde Everaert presenteren hun installatie op het voorplein van DE SINGEL en gaan in gesprek over hun werk.

De Sutter en Everaert leerden elkaar kennen tijdens hun studies architectuur in Gent. De gedeelde naam verwijst naar het belang van schoonheid in hun werk. Zowel in ruimte als in beeld maakt Saffir zorgvuldige composities als enscenering voor het leven, met aandacht voor kleur, textuur en materialen.

Reserveer je plaats in het publiek en maak tijdens een receptie kennis met Saffir.

info & tickets
Architectuurboek Vlaanderen (Beeld: Vlaams Architectuurinstituut)
Architectuurboek Vlaanderen (Beeld: Vlaams Architectuurinstituut)
last call
Architectuurboek Vlaanderen N°16
deadline 11.08.2023

Het Architectuurboek Vlaanderen is alweer aan zijn zestiende editie toe. Laatste kans om projecten in te dienen, de inschrijvingen worden morgen afgesloten. De inzendingen vormen het startschot voor een intensief redactieproces richting de inhoudelijke samenstelling van het boek

lees meer
Vrijwilligers F/a 2019 © Simon Leloup
Vrijwilligers F/a 2019 © Simon Leloup
oproep
Gezocht: enthousiaste vrijwilligers F/a
08.09.2023 - 10.09.2023

Helpende handen gezocht om het Festival van de architectuur mee in goeden banen te leiden. Ben jij altijd de eerste om iemand aan te spreken of steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

meer info
installatie
Tafelzetting #5 Studio bravo
nog tot 20.08.2023 | DE SINGEL, Antwerpen

Nog tot 20 augustus kan je op het voorplein van DE SINGEL de groene installatie van Studio bravo bezoeken.

lees meer
Tentoonstelling
Across on Tour Brussel
nog tot 02.09.2023 | MAD Brussels

Bezoek nog tot 2 september de tentoonstelling Across on Tour in MAD Brussels. Na een tournee door België presenteren de acht jonge architectenbureaus Bauclub, Every Island, Laboratoire, Linto Architecture, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio hun werk deze zomer in het MAD in Brussel.

lees meer
oproep
Writing Residency in Villa Van Wassenhove
deadline 15.09.2023

MDD en MORPHO organiseren een Writing Residency in Woning Van Wassenhove van 24 november tot 22 december 2023.

lees meer
Lezing / congres
Complex Perspectives on Modern Heritage Seminar
12.10.2023

Docomomo en UHasselt organiseren op 12 oktober een seminarie als terugblik op hun Winter Wednesdays Lectures ‘22-’23.

lees meer
Oproep
Ontwerpers gezocht voor Collectie Centrum Antwerpen
deadline 18.09.2023

De stad Antwerpen is op zoek naar ontwerpteams voor de opmaak van een uitgewerkt ontwerpconcept voor de bouw van een Collectie Centrum Antwerpen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.