hero-image
DSCF2261 edit 1000x1400
08.09.2023 - 09.09.2023 | de singel
Jonge Makers Festival

1 september, de start van het nieuwe schooljaar. Voor ouders en leerlingen is dit hét moment om vooruit te blikken naar het professionele leven. Doe inspiratie op tijdens het Jonge Makers Festival op 8 en 9 september, een gloednieuw onderdeel van het Festival van de architectuur. Jong talent met een diverse achtergrond deelt er zijn ervaring via voorstellingen, workshops, installaties, tentoonstellingen, rondleidingen en veel meer. Enkele blikvangers:

voorstelling
Man Strikes Back - Post uit Hessdalen

markt
Jonge Makers Markt - TUIG

babbel
Plum Road Tea Dream - Samuel Baidoo

workshop
Zine workshop - Cil De Vylder

film
Always becoming, becoming - Rob Jacobs

Met een dagticket heb je toegang tot alle activiteiten.
Mis het niet!

Koop vandaag nog je ticket voor het Jonge Makers Festival

Tentoonstelling
Hasselt Hertekend, een stad in evolutie sinds 1839
vanaf 10.09.2023

Vanaf 10 september kan je in Cultuurcentrum Hasselt naar Hasselt Hertekend, een stad in evolutie sinds 1839. Aan de hand van nieuwe tekeningen, foto’s en archiefmateriaal toont de expo hoe de stad verandert doorheen drie periodes.

lees meer
Tentoonstelling
De afgelegde weg. Antwerpen 1993 - 2023
07.09.2023 - 03.11.2023

Hoe verandert een stad in 30 jaar? Curator Pieter Uyttenhove en fotografen Hans Bol en Georges Charlier geven het antwoord in de fototentoonstellling 'De afgelegde weg. Antwerpen 1993 - 2023'.

lees meer
Film
WTC A never-ending Love Story
08.09.2023

Sinds 2017 nemen Lietje Bauwens en Wouter De Raeve de stedelijke vernieuwing in de Brusselse Noordwijk onder de loep, en proberen ze met film en fictie als medium deze langlopende discussie open te breken. Op 8 september gaat WTC A never-ending Love Story in premiere, en wordt ter gelegenheid hiervan ook hun vorige film vertoond: WTC A Love Story (2020).

lees meer
workshop
Tekenen met…
09.09.2023

Van 26 augustus tot en met 30 september presenteert Be-Part, Platform voor actuele kunst een architecturaal paviljoen in Park Baron Casier in Waregem. Het Pirate Pavilion functioneert als een open laboratoriumprogramma, met acties en ontmoetingen. Op 9 september vindt er een reflectieve tekensessie plaats met Caroline Voet, Hera Van Sande, Wim Goes, Floris De Bruyn en Saar Meganck.

lees meer
Publicatie
Art Nouveau Architectuur Antwerpen
out now

Het boek Art Nouveau Architectuur Antwerpen brengt het gebouwde art-nouveau-erfgoed in Antwerpen in woord én beeld in kaart. Het steunt op veel archiefonderzoek onder andere uit de collectie van het Vlaams Architectuurinstituut.

lees meer
Onderwijs
Nieuwe ‘mini-opleidingen’ architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning aan UAntwerpen
2023-2024

De Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen stelt verschillende lessen in het onderzoeksdomein Architectuur en Stedenbouw open voor een breder publiek. De lessen of lespakketten gelden als ‘micro-credentials’ of kortlopende, deeltijdse opleidingen waar professionelen gemakkelijk kunnen aanschuiven.

lees meer
Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.