Film

WTC A never-ending Love Story

Sinds 2017 nemen Lietje Bauwens en Wouter De Raeve de stedelijke vernieuwing in de Brusselse Noordwijk onder de loep, en proberen ze met film en fictie als medium deze langlopende discussie open te breken. Op 8 september gaat WTC A never-ending Love Story in premiere, en wordt ter gelegenheid hiervan ook hun vorige film vertoond: WTC A Love Story (2020).

WTC A Love Story onderzoekt de machtsverhoudingen in stedelijke vernieuwingsprocessen door de personages die een stem claimen in de herontwikkeling van de WTC-torens – politici, de vastgoedeigenaar, architecten enz. – acteurs te laten briefen om hen te vertolken in een fictiefilm.

WTC A never-ending Love Story begint waar WTC A Love Story eindigde. Opnieuw worden acteurs opgetrommeld voor verschillende fictie-experimenten. Zo onderzoekt deze film zowel de geschiedenis als de huidige staat van verzet in de Noordwijk.

431 (Lietje Bauwens en Wouter De Raeve) zet multidisciplinaire structuren op waarbinnen projecten over de mechanismen achter het maken ruimte worden uitgewerkt, gecureerd en onderzocht.

Met het ticket kunt u beide vertoningen bijwonen of alleen die van uw keuze.

19:30 : WTC A Love Story
20:40 : Break
21:00 : Avant-première of WTC A never-ending Love Story

WTC A never-ending Love Story is geregisseerd door Lietje Bauwens, Wouter De Raeve en Daan Milius, Montage: Caszimir Cleutjens, Beeld: Pieter Dumoulin.

Praktisch

  • DATUM:

    08.09.2023

  • UUR:

    19:30u

  • LOCATIE:

    BOZAR, Brussel