hero-image
Tafelzetting Saffir (beeld: Dieter Daniels)
nog tot 15.10.2023 | de singel
Laatste kans om installatie Saffir te ontdekken

Voor de zesde editie van de reeks Tafelzetting maakte ontwerpersduo Saffir een ambitieuze constructie op het voorplein van DE SINGEL. Architecten Ilse De Sutter en Matilde Everaert stapelen de tafels tot nieuwe hoogten, om de toren vervolgens te bekleden met een collage van hun eigen werk. Zo ontstaat een unieke ervaring waarbij ruimte en beelden op elkaar inspelen, net als in hun praktijk.

Na afloop van de tentoonstelling versnijdt Saffir fragmenten uit de collage om ze als gelimiteerde reeks van 50 stuks aan te bieden.

lees meer
Studio Ruben Castro (beeld: Kristof Vrancken)
Studio Ruben Castro (beeld: Kristof Vrancken)
vernissage
Tafelzetting #7 Ruben Castro
24.10.2023 | de singel

Op dinsdag 24 oktober 2023 openen we de tentoonstelling Tafelzetting #7 Studio Ruben Castro. Na zijn studies architectuur in Gent werkte Castro in Zwitserland bij de architectenbureaus Christian Kerez en Office Haratori. Tot voor kort leidde hij het maquetteatelier van Peter Zumtor. Castro werkt op de raakvlakken tussen architectuur, beeldende kunst en fotografie.

Reserveer je plaats in het publiek en maak kennis met (het werk van) Ruben Castro.

tickets & info
© Violet Nys
© Violet Nys
in de kijker
Grafisch ontwerper Violet Nys
limited edition affiches

Nog tot eind oktober kan je op meer dan 30 locaties limited edition affiches verzamelen van twee jonge grafische ontwerpers die aan de slag gingen met het archief van Marcel Raymaekers. Een daarvan is Violet Nys.

De belangrijkste elementen in het onderzoek van Violet waren de collagestijl; de focus op texturen, patronen en kleuren met daarnaast bestaande objecten als inspiratiebron. Uit deze elementen haalde ze de spelregels voor haar ontwerpmethode. Fotomateriaal van Marcel Raymaekers vormt de basis, daarna volgen collages van de foto's om tenslotte tot een nieuw beeld te komen.

waar kan ik de affiches oppikken?

Studiedag
Fototentoonstelling de afgelegde weg
18.10.2023 | Antwerpen

Op 18 oktober organiseert de stad Antwerpen een gratis studiedag rond de fototentoonstelling 'De Afgelegde Weg.' Stedenbouwkundigen, architecten, fotografen, critici en historici gaan met elkaar én het publiek in gesprek over fotografie en stadsverandering.

lees meer
Panelgesprekken
Dag van de Dorpsmakers
26.10.2023 | Herentals

Op 26 oktober 2023 organiseert AR-TUR de Dag van de Dorpsmakers in het cultuurcentrum 't Schaliken in Herentals.

lees meer
Panelgesprekken
PAF presenteert Bouwstenen voor een feministische architectuurpraktijk
26.10.2023, 09.11.2023, 27.11.2023 | Antwerpen

Hoe maken we de architectuurpraktijk in België meer inclusief en gelijkwaardig? Hoe kan het werken vanuit intersectioneel feministische waarden eruitzien? PAF start een nieuwe reeks gesprekken en verzamelt bouwstenen voor een meer gelijkwaardige architectuurpraktijk. Elke avond belicht een andere kant van de sector.

lees meer
lezing
Op zoek naar een inclusieve stad
20.11.2023 & 18.12.2023 | KBR, Brussel

NAV heeft als missie om architecten te helpen hun stempel op de wereld te drukken. Maar wie zijn die architecten, welke stempel hebben ze te drukken en over welke wereld spreken ze? Prangende vragen, want NAV wil er zijn voor álle architecten zodat zij op hun beurt kunnen ontwerpen en bouwen voor iedereen. Op 20 november en 18 december organiseert de beroepsvereniging een lezing om hier verder op in te gaan.

lees meer
Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.