actie

Jong grafisch talent in dialoog met oeuvre Marcel Raymaekers

“Maak een ontwerp voor een affiche en laat je daarbij inspireren door het oeuvre van Marcel Raymaekers.” Zo luidde de opdracht van het Vlaams Architectuurinstituut aan de jonge grafisch ontwerpers Violet Nys en Inès Collin. Ze kregen hiervoor toegang tot het rijke archief van deze pionier van de circulaire architectuur. Het resultaat zijn vier prachtige tekeningen die je bij de start van seizoen 2023-2024 in beperkte oplage als affiche kon verzamelen. En dit in meer dan 25 cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel.

Wat waren de locaties?

De gratis A2-affiche(s) kon je afhalen op een van de meer dan 25 deelnemende locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel en op één locatie in Nederland.*

Antwerpen

Brussel en Vlaams Brabant

Limburg

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Nederland


* De affiches liggen per twee beelden (in random combinatie) of naargelang de locatie is er één beeld beschikbaar. Zolang de voorraad strekt.
** Controleer de openingstijden via de website van de locaties.


Wie zijn de grafische ontwerpers?

"De kroonluchter is een zuiver decoratief object en refereert impliciet naar het taboe rond het schoonheidsbegrip in de architectuur."
‐ Inès Collin, grafisch ontwerper
"Marcel Raymaekers vertrekt vanuit bestaande elementen en voegt deze samen tot nieuwe beelden, dit is vergelijkbaar met de werking van een grafische vormgever. Hoewel we beiden een heel andere stijl en medium hebben is het fijn om de gelijkenissen te ontdekken tijdens het ontwerpen van de posters."
‐ Violet Nys, grafisch ontwerper