actie

Limited edition affiches van jong grafisch talent

“Maak een ontwerp voor een affiche en laat je daarbij inspireren door het oeuvre van Marcel Raymaekers.” Zo luidde de opdracht van het Vlaams Architectuurinstituut aan de jonge grafisch ontwerpers Violet Nys en Inès Collin. Ze kregen hiervoor toegang tot het rijke archief van deze pionier van de circulaire architectuur. Het resultaat zijn vier prachtige tekeningen die je in beperkte oplage als affiche kan verzamelen.

Vanaf 23 september kan je de affiches gratis afhalen in meer dan 25 cultuurhuizen.
(zolang de voorraad strekt)

Waar kan je de affiches oppikken?

Haal jouw gratis A2-affiche(s) af op een van de meer dan 25 deelnemende locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel en op één locatie in Nederland.*

Antwerpen

Brussel en Vlaams Brabant

Limburg

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Nederland


* De affiches liggen per twee beelden (in random combinatie) of naargelang de locatie is er één beeld beschikbaar. Zolang de voorraad strekt.
** Controleer de openingstijden via de website van de locaties.


Wie zijn de grafische ontwerpers?

"De kroonluchter is een zuiver decoratief object en refereert impliciet naar het taboe rond het schoonheidsbegrip in de architectuur."
‐ Inès Collin, grafisch ontwerper
"Marcel Raymaekers vertrekt vanuit bestaande elementen en voegt deze samen tot nieuwe beelden, dit is vergelijkbaar met de werking van een grafische vormgever. Hoewel we beiden een heel andere stijl en medium hebben is het fijn om de gelijkenissen te ontdekken tijdens het ontwerpen van de posters."
‐ Violet Nys, grafisch ontwerper