hero-image
Onderzoeksdag © VAi
recap
VAi Onderzoeksdag 2023, een terugblik

Op 15 november vond de eerste VAi Onderzoeksdag plaats. Tijdens dit inspirerende ontmoetingsmoment woonden heel wat geïnteresseerden de talrijke infosessies en workshops bij. Kon je er zelf niet bij zijn of was je er wel en wil je graag een overzicht? We sommen de highlights op in een helder verslag.

Lees het verslag
© Prijs Jef Van Ranst
© Prijs Jef Van Ranst
uitreiking en tentoonstelling
Prijs Jef Van Ranst
28.11.2023 | 18:30u | de singel

Jaarlijks zoekt de Stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken. De gelijknamige Prijs Jef Van Ranst voor architectuurstudenten wordt op 28 november uitgereikt in DE SINGEL. De gelijklopende tentoonstelling met werk van de laureaten kan je nog tot 3 december bewonderen op het expoplein van DE SINGEL.

lees meer
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
workshop
Gevonden architectuur op Dag van de wetenschap
26.11.2023

Duik op zondag 26 november tijdens Dag van de Wetenschap in de fascinerende wereld van Gevonden architectuur. Ontdek tijdens een workshop van de Universiteit Hasselt hoe we onze gebouwde omgeving koesteren en bewaren. De workshop is gebaseerd op de gelijknamige tentoonstelling Gevonden architectuur. Experimenten in conservatie die je nog tot 17 maart kan bezoeken bij het Vlaams Architectuurinstituut in DE SINGEL.

lees meer

PAF lezing
Bouwen aan een feministische architectuurcultuur met Setareh Noorani
27.11.2023

Hoe zorgen we voor een meer gelijkwaardige en inclusieve representatie? Op 27 november gaat Setareh Noorani het gesprek aan met Sofie De Caigny (directeur Vlaams Architectuurinstituut), Lisa De Visscher (A+ Architecture in Belgium) en Marie Swyzen (Team Vlaams Bouwmeester).

lees meer
studiedag
Inzoomen op fotografische bronnen
15.12.2023

Op 15 december organiseren het industriemuseum en ETWIE een studiedag als afsluiter van de digitale inhaalbeweging ‘Inzoomen op industrieel erfgoed in België’.

lees meer
oproep
Renaat Braemprijs
deadline 20.12.2023

Experimenteerde jij al met nieuwe woonvormen? Dien dan vóór 20 december 2023 jouw project in voor de Renaat Braemprijs. Met deze nieuwe driejaarlijkse architectuurprijs bekroont de provincie Antwerpen via een vakjury, publieksjury en publieksstemming kwaliteitsvolle innovatieve woonprojecten.

lees meer
Cursus / workshop
Infosessie beurzen en projectsubsidies binnen het Kunstendecreet
17.01.2024 & 19.01.2024

Vraag jij 15 maart een projectsubsidie of beurs aan? Kunstenpunt organiseert in samenwerking met Cultuurloket, VI.BE en het Vlaams Architectuurinstituut een reeks live infosessies over subsidies binnen het Kunstendecreet.

lees meer
Publicatie
Trends in verhuisbewegingen
out now

Dat de nieuwe Gentenaars vooral uit Oost-Vlaanderen komen is niet nieuw. Dat de verhuismobiliteit het hoogst is in het centrum van Gent evenmin. Maar wist je dat 2 op de 5 Gentenaars 10 jaar geleden nog niet in Gent woonde?

lees meer
symposium
Young Heritage (1975-2000)
06.02.2024-07.02.2024

VUB Architectural Engineering en Urban Brussels nodigen je van harte uit op het International Symposium on Young Heritage (1975-2000). De kerndoelstelling is om waardevolle inzichten te verschaffen over het gebouwde erfgoed van 1975-2000 en de hedendaagse uitdagingen in verband met de bewaring ervan.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.