hero-image
Boekenactie
promo
Eindejaar boekenactie

Nog op zoek naar een goed cadeau voor onder de kerstboom? Waarom geen mooi architectuurboek? Plaats vóór 18 december een bestelling in onze webshop en geniet van 10% korting op alle publicaties.

Kortingscode: KERST23
(geldig tot 18.12.2023 en zolang de voorraad strekt)

Meer info
Ad Hoc Barok
Ad Hoc Barok
boekvoorstelling & panelgesprek
Ad Hoc Barok
12.12.2023 | 20:00u | de singel

Op 12 december presenteren Rotor, Universiteit Gent en het Vlaams Architectuurinstituut het rijkelijk geïllustreerde boek Ad Hoc Barok. Marcel Raymaekers’ hergebruikarchitectuur in naoorlogs België. Aansluitend volgt een panelgesprek met de makers van het boek over de relevantie van het werk van Raymaekers voor de architectuurpraktijk van vandaag.

De boekpresentatie en het panelgesprek zijn helaas volzet. Achteraf wordt er een audio-opname beschikbaar gesteld.

lees meer
Marcel Raymaekers © VAi
Marcel Raymaekers © VAi
interview
"Ik ben geen theoreticus, maar een doener"
website & youtube

Nog tot 17 maart kan je in de expozaal van DE SINGEL de wereld van ontwerper Marcel Raymaekers (°1933) ontdekken. In de aanloop naar de tentoonstelling zochten het Vlaams Architectuurinstituut en Rotor deze pionier van circulair bouwen op in zijn thuishaven Queen of the South in Genk voor een gesprek over zijn carrière en zijn visie op architectuur.

lees het interview

vacature
VAi zoekt deeltijds onderzoeker
deadline 30.01.2024

Om zijn dynamische kijk op onderzoek te voeden, is het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) op zoek naar een deeltijds onderzoeker die de onderzoeksopdracht van het instituut verder kan uitbouwen.

lees meer
Lezing / congres
Brieven aan de stad
13.12.2023

In deze editie van ‘Brieven aan de stad’ gaan De Republiek en Architectuuratelier Dertien12 i.s.m. Cultuurcentrum Brugge op 13 december op zoek naar de (leef-)kwaliteiten van de haven en het stukje Brugge-aan-zee.

lees meer
oproep
Projectoproep compacte inspraaktrajecten
deadline 31.01.2024

Is in jouw stad of gemeente de (her)inrichting gepland van een
buitenruimte die uitdrukkelijk van belang is voor kinderen of jongeren?
Is een compact maar kwaliteitsvol inspraaktraject daar helemaal op zijn
plaats? Dan komt deze projectoproep van Kind & Samenleving misschien
als geroepen!

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.