hero-image
© Joris Van Reusel en Didier El-Bacha
label
Winnaars elfde reeks Bouwmeester Labels gekend

De Vlaamse Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut reiken aan drie onderzoeksvoorstellen het Bouwmeester Label 2023-2024 uit. Lisa Janssens en Renaud Baeckelandt onderzoeken alternatieve typologieën voor centra voor geestelijke gezondheidszorg in de stad. Büro Juliane Greb kijkt naar hoe rolstoeltoegankelijkheid een creatieve input kan leveren voor betere architectuur. HOP.office brengt vertegenwoordigers van verschillende partijen uit de natuur- en de bouwwereld samen om natuurinclusieve bouwstenen te ontwikkelen.

meer over bouwmeester labels 2023-2024
Tafelzetting #7 Ruben Castro © Dieter Daniels
Tafelzetting #7 Ruben Castro © Dieter Daniels
tentoonstelling
Laatste kans voor installatie Ruben Castro
nog tot 17.12.2023 | de singel, voorplein

De zevende editie van Tafelzetting is gewijd aan het werk van Studio Ruben Castro. In de installatie combineert Castro de telkens terugkerende tafels met elementen, beelden en referenties uit zijn veelzijdige praktijk. Het resultaat is een schijnbaar autonoom paviljoen op het plein voor DE SINGEL.

lees meer
Schrijftafels 2023 © Anne van der Pot
Schrijftafels 2023 © Anne van der Pot
workshop
Schrijftafels beurzen en projectsubsidies
30.01.2024 en 27.02.2024

Dien jij op 15 maart 2024 een aanvraag in voor een beurs of projectsubsidie binnen de discipline architectuur? Kom werken aan je dossier aan een van de schrijftafels in Antwerpen of Brussel.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.