hero-image
As Found covers
boekpresentatie & panelgesprek | 25.01.2024, 20:00u | de singel
Gevonden architectuur Experimenten in conservatie

In het kielzog van de tentoonstelling Gevonden architectuur stelt het Vlaams Architectuurinstituut op 25 januari het gelijknamige boek voor. Tijdens een debat komen onderwerpen aan bod als ‘de keuze tussen slopen of nieuwbouw’, ‘het energiebeleid van de toekomst’ en ‘de maatschappelijke impact van transformatieprojecten’.

Na een inleiding door Sofie De Caigny (Vlaams Architectuurinstituut) volgt er een gesprek met:

David Kohn (David Kohn Architects)

Marie Pirard (UCLouvain)

Jan De Vylder (Jan De Vylder Inge Vinck)

Bie Plevoets (UHasselt)

boek je ticket(s)
© Dieter Daniëls
© Dieter Daniëls
expo's
Drie architectuurtentoonstellingen in DE SINGEL heropenen hun deuren
nog tot 17.03.2024

Na een korte winterpauze heropenen Gevonden architectuur, Marcel Raymaekers en Stedelijke natuur hun deuren. Boek je ticket(s) op voorhand en bezoek in alle rust deze drie uiteenlopende visies op circulariteit. Krijg je graag extra duiding? Boek dan een gegidst bezoek via Expeditie De Stad.

info & tickets
© Severin Malaud / Urban brussels
© Severin Malaud / Urban brussels
Tentoonstelling
Gevonden architectuur in Londen
09.02.2024 > 19.04.2024 | Europe House | Londen

Dit voorjaar zijn de acht Belgische projecten uit de expo Gevonden architectuur ook in Londen te bewonderen . Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert het VAi er een spin-off van deze tentoonstelling. Vanaf 9 februari te zien in de 12 Star Gallery van Europe House in hartje Londen.

meer info
Familiedag VAi
Familiedag VAi
familieaanbod
Familiezondag
14.01.2024 | de singel

Zondag 14 januari zijn families opnieuw extra welkom in en rond onze tentoonstellingen! Speciaal voor jullie openen we de expo's wat vroeger. Bovendien zijn ze die dag gratis te bezoeken. In de wandelgangen bots je op een kindereiland vol verrassingen.

De Familiezondag is gratis toegankelijk mits reservatie. Je ticket biedt toegang tussen 10:00u en 16:00u, je komt wanneer je wilt.

info & tickets
©MPMD2043 in'bed'ding © Luk Vermeerbergen
©MPMD2043 in'bed'ding © Luk Vermeerbergen
small talk
Micro Publiek Materiaal Depot 2043
18.01.2024 | Atelier Bouwmeester | Brussel

Hoe link je de recuperatie van bestaande bouwmaterialen aan kennisverspreiding om zo materiaal voor iedereen beschikbaar te stellen?

Op 18 januari lichten Studio Tuin en Wereld en MikeViktorViktor architects hun project Micro Publiek Materiaal Depot 2043 toe. Ze gaan in gesprek met Martha Vandermaesen (DEMOCO) en Jan Sterckx (In Limbo) over het logistieke en het sociale aspect van het project. Erik Wieërs (Vlaams Bouwmeester) maakt een slotbeschouwing. Die avond wordt ook een podcast gelanceerd en een vitrine-expo in het Atelier Bouwmeester geopend.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.