hero-image
© WAUW Workshops
17.03.2024 | de singel, antwerpen
Familiezondag XL: DE SINGEL LAND

Wist jij dat DE SINGEL een wc heeft speciaal voor de koning en de koningin? Die hoort bij de koninklijke loge, waar ze ongestoord naar voorstellingen kunnen kijken. Wedden dat er nog dingen zijn die je niet weet over dit gebouw?

Op zondag 17 maart zet het Vlaams Architectuurinstituut families centraal. Speel samen met je (klein)kinderen het gloednieuwe spel DE SINGEL LAND, ontdek het kindereiland en bezoek gratis de expo's.

Reis mee naar DE SINGEL LAND en ontdek alles over het gebouw en zijn bewoners.

info en tickets
© Assemble
© Assemble
keynote
Assemble
05.03.2024 | 20:00u | de singel, antwerpen

Op 5 maart verwelkomen we Emily Wickham van het befaamde Londense Assemble voor een lezing in DE SINGEL. Wickham staat stil bij de projecten en ideeën van Assemble die focussen op de omgang met het bestaande patrimonium. De lezing betekent ook de opening van de tentoonstelling Atelier Gevonden architectuur waarin architectuurstudenten uit Vlaanderen en Brussel werken rond hergebruik en herbestemming.

Nog enkele plaatsen vrij.

boek je ticket(s)
© VAi
© VAi
save the date
Sectormoment Architectuurcultuur
26.03.2024 | de singel, antwerpen

Op 26 maart verzamelen we voor een tweede keer in DE SINGEL om een stand van zaken op te maken van de brede architectuursector. Waar staan we momenteel? Wat zijn de sterktes en zwaktes van het veld? En waar willen we naartoe? Na een keynote van architect-filosoof Doina Petrescu (University of Sheffield) vragen we jouw input over acht actuele thema’s.

info & registratie
Tafelzetting #8 © Dieter Daniels
Tafelzetting #8 © Dieter Daniels
installatie
platform architectuur neemt voorplein DE SINGEL in
nog tot 21.03.2024

Nog tot 21 maart kan je het werk van het Gentse bureau platform architectuur ontdekken op het voorplein van DE SINGEL. In een grootschalige collage brengen ze de individuele woningen uit hun beginjaren samen met de collectieve woonprojecten waaraan ze vandaag werken.

lees meer
Vacature
VAi zoekt medewerker ICT en digitale documentatie (deeltijds)
deadline 30.03.2024

Om zijn digitale werking te versterken is het Vlaams Architectuurinstituut op zoek naar een gedreven ICT-medewerker en (digitaal) documentalist (m/v/x).

lees meer
Vacature
VAi zoekt erfgoedmedewerker
deadline 30.03.2024

Om zijn archiefwerking te versterken is het Vlaams Architectuurinstituut op zoek naar een erfgoedmedewerker (m/v/x).

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.