hero-image
Studio Ruben Castro Sunken Garden vierkant
vernissage | 24.10.2023 | de singel
Tafelzetting #7 Ruben Castro

Op dinsdag 24 oktober 2023 openen we de tentoonstelling Tafelzetting #7 Studio Ruben Castro.

Na zijn studies architectuur in Gent werkte Ruben Castro in Zwitserland bij de architectenbureaus Christian Kerez en Office Haratori. Tot voor kort leidde hij het maquetteatelier van Peter Zumtor. Castro werkt op de raakvlakken tussen architectuur, beeldende kunst en fotografie.

Reserveer je plaats in het publiek en maak tijdens een receptie kennis met de Studio Ruben Castro.

info & tickets
Bezoek Young Promising Architects collectie Vlaams Architectuurinstituut
Bezoek Young Promising Architects collectie Vlaams Architectuurinstituut
congres
VAi Onderzoeksdag
15.11.2023 | de singel

Op woensdag 15 november 2023 organiseert het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) vanuit zijn collectie en kenniscentrum voor de eerste keer een onderzoeksdag in De Singel, Antwerpen. Hiermee willen we de uitwisseling tussen de eigen werking en het onderzoeksveld versterken. We presenteren trending topics, onderzoeksmethodieken en onze gloednieuwe VAi Archiefhub.

info & registratie
Ines 1 vierkant
Ines 1 vierkant
in de kijker
Grafisch ontwerper Inès Collin
limited edition affiches

Nog tot eind oktober kan je op meer dan 30 locaties limited edition affiches verzamelen van twee jonge grafische ontwerpers die aan de slag gingen met het archief van Marcel Raymaekers. Een daarvan is Inès Collin.

Marcel Raymaekers verzamelt antieke bouwmaterialen en puzzelt die in situ in elkaar. Inès Collin voerde een grafisch onderzoek naar het concept achter zijn bouwwerken. Aan de hand van interviews uit zijn archief, tracht ze de essentie van zijn werk te vatten in twee beelden. Het rode beeld toont een (fysieke) catalogus gebaseerd op het beeld van het materialendepot, waar architect Raymaekers zijn verzameling bouwmaterialen uitstalt volgens het patroon van de vloertegels.

waar kan ik de affiches oppikken?
Terugblik masterclass Stedelijke natuur
Terugblik masterclass Stedelijke natuur
masterclass
Terugblik masterclass Stedelijke natuur
15.09.2023

Op 15 september organiseerden 1010, Fallow en Grue een masterclass in DE SINGEL, als onderdeel van hun project BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur. Het doel van dit evenement van een halve dag was om te onderzoeken hoe natuur en architectuur samenwerken in het iconische gebouw van Leon Stynen.

Ontdek de resultaten van het onderzoek in de gelijknamige tentoonstelling Stedelijke natuur, vanaf 14 november in DE SINGEL.

Lees meer

call for papers
Think Tank 2023
deadline 04.10.2023

Women* in Architecture Belgium (WIAB) is op zoek naar nieuwe en alternatieve manieren om het architectuurproces te tonen, met de nadruk op de rol van vrouwen. Naast het belichten van hun werk, focust WIAB op de leiderschapscapaciteiten van vrouwelijke architecten, om zo rolmodellen naar voren te schuiven voor toekomstige generaties. Het doel is om het aantal leidinggevende vrouwelijke architecten te laten groeien.

lees meer
call for participants
REFLIP Winter School - Regenerating Kortrijk-Noord
deadline 06.10.2023

KU Leuven nodigt je uit voor een zevendaagse interdisciplinaire winterschool rond ontwerpscenario's om het industrieterrein van Kortrijk-Noord te heractiveren.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.